Amb motiu de l’admissió a tràmit, per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de la querella presentada per la Fiscalia contra Carme Forcadell, els grups parlamentaris del PP i de Ciutadans han reclamat que la presidenta renunci al seu càrrec al Parlament. En particular, el portaveu dels populars, Enric Millo, ha demanat la dimissió de Forcadell que, per “deferència a la institució, respecte i dignitat”, hauria de “fer un pas enrere i abandonar la Presidència del Parlament”, mentre que Inés Arrimadas (C’s) ha observat que Carme Forcadell podia defensar el que volia com a presidenta de l’ANC, però, com a presidenta del Parlament, “no pot saltar-se la legalitat democràtica i la justícia només per una ideologia concreta”.

El vicepresident del Govern i ministre d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, per la seva banda, ha defensat que “només els representants electes del Parlament escullen o deposen la presidenta del Parlament“. En canvi, la portavoz del Govern, Neus Munté, ha criticat que la justícia investigui la presidenta del Parlament mentre que casos relacionats amb la corrupció política, com el cas Gürtel o l’Operació Catalunya, quedin impunes.

FER UN COMENTARI