Ho hem aconseguit!

Publicada: 22/10/2016 15:04h

Les estàtues franquistes ja no hi són. I tot gràcies a 10.000 ciutadans que vam signar la petició perquè l’Ajuntament no fes l’exposició de Franco, perquè creiem que, fins que no es demani perdó, els judicis estiguin anul·lats i els morts estiguin enterrats, les ferides resten obertes. I veure l’assassí al carrer (i més al Born) fa molt de mal.

No ha estat l’Ajuntament, però, qui ha escoltat el nostre clam —ans al contrari, ens han seguit ignorant i no ens han volgut rebre per fer-los entrega de les signatures— sinó que han estat els ciutadans els que han tombat l’eqüestre després de destrossar-la. l el consistori ha enretirat l’altra per por que passés el mateix.

Actitud dictatorial la de l’Ajuntament de Barcelona, tant com la de l’assassí que mostraven als carrers de la ciutat. I excuses de mal pagador per amagar la seva derrota. Esperem que ho paguin a les urnes. No era això el que ens van vendre en demanar el nostre vot a les campanyes electorals. No era això, companys. No era això.

D’altra banda, em resulta molt curiós que ara, després que la ciutadania (democràcia) ha fet un gol a l’Ajuntament (lerrouxisme), tots els mitjans han canviat de bàndol. TV3, els grans diaris de paper, els digitals més importants, inclús el “colauista” Josep Cuní, ara juguen en el nostre equip. Però no vull oblidar que quan se’ls va demanar suport van mirar cap a un altre cantó. No vull oblidar que, quan les estàtues foren agredides, només van donar cobertura als responsables de l’exposició. I això em porta a imaginar el gir que faran quan proclamem la República Catalana. Serà divertit veure el seu canvi de discurs, lloant al vencedor tant com ara el critiquen i l’obvien.

Però nosaltres ja hem deixat enrere el bonisme. Hem canviat el lliri que sempre portàvem a la mà per la ploma mordaç, i les mobilitzacions dels somriures per les pacífiques, sí, però també contundents, cada cop que calgui. Ni oblit ni perdó, senyors. Mai més.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI