La carta que Ada Colau es nega a rebre

Publicada: 11/10/2016 20:01h

Això d’amagar el cap sota l’ala, de fer veure que un problema no existeix si mires cap a un altre costat, d’aprofitar que ets al poder per menystenir allò que els “de sota” reclamen, no és una moda, sinó que és la manera de fer de tots els règims totalitaris de totes les èpoques. I avui veiem/patim que és el que es fa tant des de Madrid amb el que anomenen “problema català”, com el que es fa des de l’Ajuntament de Barcelona amb tot allò que no agrada a qui mana. En aquest cas, que la ciutadania trobi un insult que s’exhibeixin al bell mig del carrer estàtues de l’assassí dels seus familiars que encara resten enterrats vés a saber on i d’una pila de tortures i execucions injustes per les quals encara ningú ha demanat perdó. Tot plegat sembla una broma de mal gust, una conya sense gràcia o, millor dit, un escarni a les víctimes del dictador, vinguin d’on vinguin. I el lloc escollit per a exhibir-les és una inexplicable bufetada a la majoria de catalans pels quals les ruïnes del setge del 1714 suposen el segrest del seu país i d’unes llibertats molt lluny de ser recuperades, si Catalunya no s’allibera de l’estat espanyol i assoleix la seva independència.

Avui us mostrem la carta que, acompanyada 9.000 signatures (ara gairebé són 10.000), s’ha adreçat a l’Alcaldessa de Barcelona i al seu equip de Govern que es nega a rebre aquesta massiva petició. On ets democràcia? Qui escolta la “veu del poble”, Sra. Colau?

Val a dir que, tant la Sindicatura de Greuges de Barcelona, com el President d’ERC a l’Ajuntament i alguna altra formació que rebrà els portaveus de la campanya els pròxims dies, s’han fet càrrec de la petició, hi estan d’acord i prendran cartes en l’assumpte. Però coneixent la manera de fer de qui avui mana a la capital de Catalunya, imaginem que poc o res podran aconseguir, ja que, com s’ha vist durant més d’un any i mig de govern, fan i desfan sense tenir en compte el que ni la gent, ni la resta de càrrecs electes que són a l’ajuntament, opinen. De tota manera, i quan només manquen 6 dies per evitar aquest insult a la dignitat, des d’aquí demanem que signeu i en feu la màxima difusió. Quants més siguem, més carregats de raó estarem.

La carta:

Benvolguts senyors,

com vostès han de saber, des del Tricentenari 1714-2014, El Born ha esdevingut el principal símbol de la resistència, de la lluita i del patiment de la nació catalana. Com vostès també han de saber, Catalunya va ser un dels territoris més massacrats tant en cop d’estat del 1936 que va portar una guerra, com en la posterior dictadura militar franquista. Com vostès haurien de saber, encara no s’han condemnat els crims d’aquella barbàrie (ni tan sols lassassinat del President Companys, escollit democràticament pel poble català) i som moltes les famílies que no podem amagar el dolor perquè ningú ens ha demanat perdó, ni sabem on són enterrats els nostres éssers estimats. No hem pogut tancar les ferides.

No es pot comprendre cap motiu que ens puguin donar per exhibir ara una (o les que siguin) estàtues del dictador i, a més, a l’esplanada del Born. Són coses que no es poden entendre si no és atribuint-hi una mala fe i unes ganes de fer mal pròpies del pitjor de la raça humana.

Alguns de vostès van qualificar el Born de “Valle de los Caídos independentista”. Li van voler canviar el nom amb excuses surrealistes per posar-ne un altre, asèptic i neutre, que no tenia res a veure amb l’espai. Van instal·lar uns urinaris públics a la façana, pixant-se en la memòria i el simbolisme de què representa. Han qualificat el pal de la senyera que hi ha a la porta de “pornografia nacionalista provinciana”.

Per l’amor de Déu! Tant odien i tan poc respecten el sentiment d’un poble massacrat, torturat, menystingut i espoliat que d’alguna manera avui és el seu, ja que viuen aquí?

Com a ciutadans de Catalunya que ens sentim profundament dolguts amb aquestes actituds, EXIGIM QUE NO ES FACI CAP EXHIBICIÓ PÚBLICA D’UN ASSASSÍ I QUE ES DEMANI PERDÓ PELS FETS I COMENTARIS PÚBLICS QUE S’HAN FET DELS NOSTRES SÍMBOLS.

3 COMENTARIS

  1. EXIGIM QUE NO ES FACI CAP EXHIBICIÓ PÚBLICA D’UN ASSASSÍ I QUE ES DEMANI PERDÓ PELS FETS I COMENTARIS PÚBLICS QUE S’HAN FET DELS NOSTRES SÍMBOLS. –

  2. Masacrar un poble com han fer en nosaltes com Catalunya, masacrar un continente hi dir que hu fen per la gloria de deu hi per treure-ls de la pobresa hi robarlis tot’s les reqursos que te aquet pakís es criminal Sra. Colau hi tindre familiars enterrat’s a una cuneta sense pugue descansa en Pau també hu es Colau, no volem cap estatua de qui va matar las nostra’s familiar’s.

  3. L’ambigüitat que gasta l’agrupació política de Units Podem, ICV, Barcelona en comú, etc es una estratègia partidista en el tema sobiranista, fan el que gan criticat als partits de la casta. S’han de definir ja! Volen realment canviar les coses? O volen seguir dins aquest Estat espanyol? Per suposat, això de les estàtues franquistes és intolerable per a un demòcrata

FER UN COMENTARI