El carrer és de tots, senyora Colau

Publicada: 05/10/2016 14:31h | Actualitzada: 17:57h

Ahir, el programa El Matí de Catalunya Ràdio, va fer una enquesta a Twitter en la que van participar 1.776 persones, preguntant-les què en pensaven de que s’exhibeixin estàtues franquistes a l’esplanada del Born. Només un 14% dels enquestats deien que els semblava una mesura necessària i pedagògica. El 86% restant, deien que eren ofensives, i que el Born no era el lloc per posar-les. L’enquesta confirma el que més de 9.500 persones, de moment, ja han expressat en la campanya Sí al Born, no a Franco que continua oberta a Change.org i que, des d’aquí, animem als nostres lectors a unir-s’hi.

Aquest matí, al mateix programa, el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha tingut un cara a cara amb el cap d’ERC, Alfred Bosc, sobre aquest tema. Mentre Pisarello continua sense escoltar el clam popular de no tornar a veure en l’espai públic estàtues de l’assassí de les seves famílies, Bosch ha defensat que el carrer no és lloc per crear conflictes i ha instat a què s’eviti aquesta absurda exhibició. Ha dit exactament el que tan ell com els representants del moviment antiestàtues franquistes, als que va rebre ahir, pensen.

Sí, senyors, perquè ahir a la tarda, mentre l’alcaldessa i els seus continuen negant-s’hi, Alfred Bosch va rebre al seu despatx de l’Ajuntament una representació del moviment Sí al Born, no a Franco. Va ser una reunió llarga i productiva on els ciutadans van expressar la seva indignació amb l’equip de govern, tant per aquesta absurda i inoportuna idea, com pel mal ús que fan els comuns de l’espai públic. Perquè “el carrer és de tots” i, com ha reflectit Bosch a la ràdio, l’obligació de qui governa la ciutat és fer-la amable i còmoda, no pas crear-hi conflictes.

I és que sembla que Ada Colau i els seus estan decidits a fer tot el contrari: permeten que centenars de manters envaeixin les voreres, mentre retiren les terrasses dels bars; fan absurdes “superilles” que deixen carrers deserts, negocis que no venen i cotxes donant voltes i més voltes per arribar no se sap ben bé on. I ara, el dictador al bell mig de l’esplanada del Born: Una font de conflictes, un possible focus de violència i una despesa en seguretat que, realment, no cal. Per què no destinen l’enorme quantitat de diners que suposa plantar el dictador decapitat al carrer i la seva seguretat, a beques menjador, per exemple? Milers de ciutadans ho agrairíem.

I és que sembla que Ada Colau i els seus, com no aturen desnonaments, com no han aconseguit tancar el CIE, com no saben negociar cap conflicte (okupes, manters, vagues de transports, …) han de demostrar constantment que “estan vius”. I la millor manera d’aconseguir-ho, com a bons populistes que són, és crear conflictes. Els cal un titular i un rebombori de tant en tant perquè la gent els tingui presents. Soroll, fum i res més.

Així no es governa una ciutat, senyora Colau. La ciutat ha de ser de tots i per a tots. S’han de resoldre els conflictes, no crear-los. S’ha de complir allò que s’ha promès en campanya, no fer tot el contrari. S’ha de ser al peu de canó, no anar-se’n a fer política per les espanyes mentre la teva ciutat cau a trossos.

Així no es governa una ciutat, senyora Colau. Reconegui que no en sap i, abans de carregar-se la capital de Catalunya, tingui el valor de marxar. Recorda a la desapareguda Lola Flores en el casament de la seva filla Lolita? “Si me querei, irse“. Doncs, alcaldessa, si s’estima la seva ciutat, plegui.

FER UN COMENTARI