Amb la intervenció de la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, comença la segona jornada del ple de la qüestió de confiança. Al matí, també estan previstes les intervencions de Miquel Iceta pel PSC i de Lluís Rabell de Catalunya Sí Que Es Pot, mentre que la resta dels partits intervindran durant la sessió de la tarda. Cada grup tindrà 30 minuts de temps al seu abast. Seguiran les eventuals respostes del president Puigdemont i les rèpliques dels grups. La votació, pública i per crida, començarà cap a les set de la tarda.

Durant el discurs d’obertura d’ahir, el president Puigdemont demanà el suport del Parlament per tirar endavant el full de ruta que constitueix la base del mandat de les eleccions del 27S de l’any passat. Puigdemont va assegurar que, si la legislatura segueix, el Govern continuarà perseguint un acord amb l’estat espanyol per la celebració d’un referèndum vinculant; en el cas que això no s’assoleixi, ha assegurat que el referèndum serà convocat unilateralment per al setembre de l’any vinent. “O referèndum o referèndum”, ha garantit, explicant que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, serà l’encarregat d’endegar l’arquitectura de la consulta mentre que la seva organització quedarà en mans del conseller d’Afers Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals Raül Romeva.

FER UN COMENTARI