Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, la Fiscalia ja dóna per feta la inhabilitació de l’exconseller de Presidència i actual portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, acusat de desobediència, malversació i prevaricació per haver col·laborat activament en l’organització de la consulta del 9N malgrat la seva suspensió per part del Tribunal Constitucional.

En canvi, sembla que Homs no haurà d’enfrontar-se a una condemna que impliqui una pena de presó, ja que la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja va retirar l’acusació de malversació –l’única que pot comportar penes de presó- per a Mas, Ortega i Rigau, i no sembla probable que la mantingui per a Homs.

Les mateixes fonts citades per l’ACN expressen dubtes sobre l’ús de la via penal contra Forcadell, ja que la seva actuació s’emmarca en la dinàmica de funcionament del Parlament.

FER UN COMENTARI