Publicat: “EUiA afirma que el nou partit dels Comuns “serà un veritable terratrèmol”. Creu que el full de ruta de JxSí i la CUP ja està “esgotat”. “Nosaltres podem liderar un canvi”. “Demanen pensar en gran, en tothom, i en la majoria política i social que a Catalunya vol el dret a decidir i que al mateix temps vol una relació fraternal amb la resta de pobles de l’Estat” .

Què trobaran a l’estat espanyol? Algun indici que PP, PSOE, C’s, presidents autonòmics, estiguin disposats a una “relació fraternal” amb Catalunya?

Estaran disposats a modificar suficientment la Constitució i satisfer les exigències mínimes de la majoria de Catalans?

Renunciaran a un sol euro perquè la societat catalana pugui viure amb el benestar que mereix pel que genera i aporta?

Què cediran per poder aplicar una autèntica justícia social? Què consentiran perquè pugui viure amb la dignitat democràtica a la qual aspira?

Assumiran aquestes forces que Catalunya té dret a decidir i concediran un referèndum pactat…?

És “realista” que això pugui succeir…? Viuen els Comuns: Colau, Domènech, Rabell, Franchi, Coscubiela, i Cia… en el mateix àmbit que els milions de catalans que surten al carrer? No llegeixen el que diuen, i fan!, les forces espanyoles contra el més elemental de la democràcia, de la justícia social…?

Quines possibilitats “reals” han d’aconseguir que l’estat ofereixi a Catalunya una proposta que l’animi a quedar-se… quan el que arriba és una actitud fraternal “caïnita”?

Independència possible amb JxSí+CUP o… Dependència segura amb qui de cap manera podrà?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI