Amb els nassos plens ens tens, Colau!

Publicada: 03/08/2016 16:09h

La xarxa va esverada. Ahir es van fer públiques dues notícies de les gruixudes. No contenta amb haver tret l’exposició del tricentenari al Born, una oportunitat per mantenir viva la memòria històrica del que va ser la caiguda de Barcelona i, amb ella, la derrota de Catalunya i la pèrdua de les seves llibertats, na Colau prepara ara una exposició, a partir del 14 d’octubre, el mateix cap de setmana del Dia de la Hispanitat, Dia de la Raza, i tal, una exposició al Born per no se sap molt bé quin propòsit malgrat els esforços de La Vanguardia per explicar-ho, on figuraran dues estàtues franquistes, la del propi dictador i la de la Victòria. A La Vanguardia ens expliquen amb cert detall el com –no tot, que la meravellosa alcaldessa de Barcelona reserva una sorpresa als ciutadans; serà l’Ave Kumbaià, després de deixar-nos bocabadats i esmaperduts per la Mare Nostra en el lliurament dels premis Ciutat de Barcelona, aquesta protectora de l’Islam que no té cap mania a l’hora d’ofendre als creients cristians?- però no el perquè, la raó de ser d’una exposició que inclou monuments a la dictadura.  Algunes frases críptiques sobre l’evolució del paisatge urbà o els seus monuments i res més.

Però no contenta en exhibir uns símbols feixistes, no li dóna la gana d’autoritzar la tradicional desfilada i ofrena floral de la Coronela de Barcelona a l’onze de setembre. Des de la Coronela informen:

Des de la fundació de la Coronela de Barcelona, ara fa cinc anys, cada Diada, la Coronela de Barcelona ha sortit des de la Porta Gòtica del Consell de Cent al Carrer Ciutat, fent el mateix camí que va realitzar en Rafael Casanova l’11 de setembre de 1714, escortant a diverses entitats, associacions, partits, grups estrangers, ciutadans barcelonins, etc., per fer l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova a la Ronda Sant Pere. I això després d’haver sol·licitat i obtingut, cada any, el pertinent permís.

Enguany, el comissionat de Memòria Històrica, ens denega la sortida des d’aquesta porta al·legant que “és la jornada commemorativa civil més important de Barcelona (Diada) i de la nació (en minúscula). L’Ajuntament hi té una participació destacada i no s’adiu amb la línia commemorativa que practica acollir ni participar en una desfilada d’època, atesa la solemnitat de la Diada”.

És com si la Coronela de Barcelona, no fos prou digna, demostrant la ignorància que es té al respecte.

Hem demanat en dues ocasions, des que hi ha nou govern a l’Ajuntament, entrevistar-nos amb el comissionat, i al segon intent ens donen cita pel 14 de setembre.

[…]

La conclusió
  1. Vist que no calen permisos per instal·lar-se a la via pública.
  2. Vist que no calen permisos per activitats comercials a la via pública.
  3. Vist que es pot vendre lliurement articles il·legals, bé sigui per contraban o falsificats.
  4. Vist que no fa falta donar-se d’alta per activitats comercials.
  5. Vist que es poden realitzar activitats il·legals, atemptant contra la sanitat pública com és la venda ambulant de refrescos, preparats a casa o guardats entre les rates i els escarabats perquè estiguin fresquets amb l’aigua de les clavegueres.
  6. Vist que a certs okupes, a sobre de deixar-los ocupar els espais, privats o públics, que vulguin, se’ls hi paga la factura del llum.
  7. Vist que les bicicletes i altres vehicles poden transitar de manera que es converteixen en un perill pels vianants, ja hi ha hagut ossos trencats, nens atropellats i algun mort, i el que reps per contesta, via twitter, quan et queixes, és que “la vida no està exempta de riscos”, “el risc zero no existeix”.
  8. Vist que no passa res si es fan actes sexuals al carrer, a la vista de tothom, tirats per terra o agenollats entre magres plantetes que pateixen d’avitaminosi…
  9. Vist que Barcelona va camí de ser la ciutat sense llei ni ordre.
Per què, en nom de Déu, li fa falta a la Coronela cap permís per desfilar i fer la seva ofrena floral?

Deixeu-vos de demanar signatures per Change.org o qualsevol altre mitjà de la xarxa, que no serveix per res! Què més dóna! La Coronela ha de demanar permís i hi ha col·lectius que poden fer el que els hi sembla i amb el suport i l’aprovació de membres del govern de la ciutat? Au va! Drets i a fer  com cada any.

Això sí, informeu-vos bé on paren els manters, no sigui cas que els hi trepitgeu la manta i us posin una denúncia per invasió de propietat okupada.

2 COMENTARIS

  1. No crec que l’Albiol es dediqui a anar contra la Colau. Els 2 estan per la mateixa tasca…impedir la independència de Catalunya. L’article, t’agradi o no, descriu la realitat del dia a dia de Barcelona-ciutat

FER UN COMENTARI