La mare que va parir el toro

Publicada: 12/07/2016 10:50h | Actualitzada: 12:48h
Temps era temps o potser no en fa tant que acostumem a escoltar popularment improperis contra la mare aliena. No és gens estrany escoltar algun “fill de puta” o “la mare que et va parir” per assenyalar alguna persona sense pensar que sa mare pot ser una santa. Aquesta actitud que traspassa la culpabilitat d’un individu a la seva mare pensava que només era verbal i que en cap moment passava a ser personalitzat. Si hagués estat així, quan jo era petit ma mare s’hagués quedat molts dies sense sortir al pati, hagués escrit mil vegades “no hablaré en clase” i de més gran la policia l’hagués fitxat per ser mare d’un separatista. Per sort per la meva mare qui es quedava de cara a la paret, qui escrivia i a qui fitxaven vaig ser jo.

Tota persona rebel s’ha de fer responsable de les seves accions i això que seria lògic per a tot el món civilitzat no inclou el món de la tauromàquia. Ah, he dit civilitzat? Ara ja es pot entendre tot.

Una vaca brava anomenada Lorenza té un bou a qui li diuen Lorenzo, fins aquí l’únic delicte és la falta d’imaginació dels responsables de la Ganederia Los Maños. Lorezo, un toro negro bragado, neix a l’abril del 2012 i va creixent fins a arribar als 529 kg. El 9 de juliol li toca sortir a plaça, concretament a Terol. L’acompanyaran el “Listillo”, “Clavero”, “Resuelto” i “Bonito” i el seu company de festa serà Víctor Barrio. Però la Fiesta Nacional no és com s’havia imaginat Lorenzo. El punxen des d’un cavall i a peu, el maregen i veu la seva vida en perill. Es defensa amb instint per sobreviure i qui mort aquesta vegada és el torero.

Si l’activitat del toreig fos tan noble, en aquest cas ha guanyat el toro. Per tant, el toro torna a pasturar i el torero a criar malves. Però no, no estimats lectors. Si un toro mata un torero, la tradició mana matar a tota la reata -en català hem de dir rècula o tota la seva puta família, com vulgueu- començant per la mare. És una tradició del segle XI, una tradició medieval però encara vigent. Tan medieval com el cervell dels promotors i aficionats a aquesta salvatjada.

Em venen dues reflexions. Tots hem llegit com actua la màfia a nivell internacional, manté a una dona en el món occidental en pur esclavatge i dedicada a la prostitució recordant-li que pot matar a la seva família que estan en el seu país d’origen. No crec que els tauromàquics suposin que això canviarà l’actitud del brau però sí que destil·la l’afany de venjança cap a ell i la seva estirp. L’altra qüestió és que no volen mesurar la seva valentia davant d’un animal brau de veritat, de fet en el seu argot li diuen “mansos”. Els toreros no volen un tu a tu de veritat, ells armats i l’animal mansoi i disposat a ser torturat, per això eliminen la nissaga del que ha sortit rebel. Jo proposo tancar totes les places de toros del món i crear una aplicació per la Playstation on es pugui torejar en línia i triar la bravura de la bèstia. Així tots contents i jo l’únic brau que en fotré seran les patates braves picants, amb una birreta i amb bona companyia.

I vet aquí un cat i aquest conte s’ha acabat!

FER UN COMENTARI