Senyors de la CUP, heu perdut el CAP?

Publicada: 09/06/2016 19:26h | Actualitzada: 19/06/2017 16:41h

Membres de la CUP, sou conscients del que esteu fent? M’atreveixo a dir que, equivocat o no, crec que gràcies a vosaltres hem quedat encallats en el full de ruta que vàreu signar i que va aixecar tanta polèmica. Estava convençut que volíeu la independència i, tot i no haver-vos votar, vaig tenir una certa alegria pel vostre resultat electoral que donava, en conjunt, la majoria de 72 escons independentistes al nostre parlament.

No em va agradar gens que us neguéssiu a acceptar a Artur Mas com a president, sé que la vostra rígida moral revolucionària us ho impedia i que teníeu un compromís amb el vostre electorat. La qüestió és que vàreu negar presidir el procés just a qui l’havia posat en marxa i que va fer un pas al costat perquè aquest no fracassés. Gest que denota sentit d’estat, sentit del qual vosaltres esteu molt mancats.

Bé, una cosa però, sí que vull manifestar-vos: Sou uns cagats, no volíeu participar en un govern de concentració. No us volíeu mullar el cul ni tenir cap responsabilitat si les coses anaven mal dades. Això sí, us veu atorgar la facultat de decidir qui havia de ser president.

Cada decret o llei hauria de ser discutida i aprovada en assemblea? Aquesta és la vostra forma de parlamentar? Vosaltres, que no volíeu governar, heu de decidir què pot, o no, fer el govern? Vosaltres sou els qui ens duríeu a les portes de la Independència?

He pogut comprovar quina ha estat la vostra decisió respecte als pressupostos, és la que m’esperava i no puc dir pas que me n’alegro. El president Puigdemont ja ha dit el que us mereixeu, per tant m’estalviaré de fer-ho jo. Sóc conscient que les meves paraules serien d’un to molt diferent i, emprenyat com estic, probablement cauria en la temptació de ser groller i mal educat.

Al principi vaig confiar en vosaltres. Ara no n’espero res de la vostra nul·la capacitat política. Tindrem, passat l’estiu, una moció de confiança. Que penseu fer? Us considereu responsables però no culpables? Què heu guanyat no donant suport als pressupostos? Què ha guanyat Catalunya i els seus ciutadans gràcies a vosaltres? Ens donareu alguna explicació? Podeu entendre que molta gent us tracti de xantatgistes?

Junts pel Sí no ha de rebaixar-se per implorar el vostre suport. Si la moció de confiança no garanteix el procés, ni el full de ruta, m’estimo més oblidar i donar per acabada aquesta lamentable etapa convocant noves eleccions, tan aviat com es pugui, a veure si el poble català us posa al lloc que en realitat us mereixeu.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

 1. Aquí a Catalunya nord, país ocupat, teníem moltes esperances. Vam tenir els ulls de Chimène “cid” per la nostra gran germana Catalunya sud! Però un grapat de salvatges, sense honor o paraula, no entenia l’Himne nacional i van tallar tota esperança d’un cop de falç!
  Bon cop de falç, per tallar el camí a la independència i a l’autodeterminació.
  Bon cop de falç assassins de llibertat!!!

  (Eulàlia Reguant: “Avui no es trenca cap acord polític, avui un acord polític muta”) Bon cop de falç!
  Són com els virus. Muten! No es pot tenir accods amb virus. Un virus no busca altra cosa que no sigui la destrucció. Bon cop de falç!

  Catalunya nord és una part molt importante de la història, turmentat de la nostra nació. Les arrels són allà amb el castell, destruït pels francesos, Ria castell de Guifré el Pelos.
  Bressola de la història.
  I el Canigò far indestructible i immutable del nostre país.
  Catalans del sud, no s’oblidi els seus germans del Nord.
  La seva lluita és la lluita de tots i no és 10 diputats, que ha de destruir tot!

FER UN COMENTARI