Drets Humans? Ada Colau? Sap llegir?

Publicada: 29/06/2016 12:53h

Aquesta setmana, de l’Ajuntament de Barcelona, ens oferien el següent titular:

Barcelona es vol situar com a referent de la defensa dels drets humans amb 10 accions
Ajuntament de Barcelona, BTV (27/6/2016)

Ada Colau i el seu equip es proposen donar exemple, ser referents en la defensa dels Drets Humans? De debò?

Article 2

Everyone is entitled to all the rights and freedoms set forth in this Declaration, without distinction of any kind, such as race, colour, sex, language, religion, political or other opinion, national or social origin, property, birth or other status. Furthermore, no distinction shall be made on the basis of the political, jurisdictional or international status of the country or territory to which a person belongs, whether it be independent, trust, non-self-governing or under any other limitation of sovereignty.

Tota persona té dret a tots els drets i llibertats manifestats en aquesta Declaració, sense distinció de cap classe, sigui raça, color, sexe, idioma, opinions religioses, polítiques o de qualsevol classe, origen nacional o social, propietat, naixement, o altre estatus. A més a més, no es farà cap distinció en base a la situació política, jurisdiccional o internacional del país o territori al qual la persona pertany, sigui independent, associat, no autònom o sota qualsevol altra limitació de sobirania.

Què és el que la senyora Colau i equip no entenen quan es diu TOTA PERSONA?

Article 7

All are equal before the law and are entitled without any discrimination to equal protection of the law. All are entitled to equal protection against any discrimination in violation of this Declaration and against any incitement to such discrimination.

Totes les persones són iguals davant la llei i tenen el dret a ser protegits d’igual manera sense cap discriminació. Tota persona té dret a igual protecció contra tota discriminació en la violació d’aquesta Declaració i contra qualsevol incitació a la discriminació.

Tota persona és igual davant la llei

Aleshores, si tots som iguals davant la llei, d’acord amb aquesta Declaració Internacional, signada per tots els països que formen les Nacions Unides, per quines set ciències tenim un grup, els dits manters, que es poden saltar totes les lleis que regeixen per la resta de ciutadans?

  1. No es pot viatjar al transport públic amb equipatge o farcells voluminosos. El transport públic és per les persones. Si tens equipatge o portes embalums de grans proporcions, que ocupen el lloc destinat a altres persones, segons el tipus de transport, o pagues un altre bitllet, o, directament, has d’utilitzar un altre mitjà de transport.
    Tenim un greuge cap a tots els comerciants de fires i de pobles, els que van de mercat en mercat.
  2. El transport públic l’hem de pagar entre tots, sumant el bitllet, títol del viatge, que abonem directament, més les subvencions amb fons públics, que són per naturalesa procedents d’impostos que, un cop més, paguem ENTRE tots.
  3. Per poder ocupar un espai de la via pública cal una autorització de l’Ajuntament corresponent i la Guàrdia Urbana La via pública, per definició, és de tots i per tant ningú pot utilitzar-la a la seva conveniència, molt menys de manera arbitrària. Sense excepció o estem creant un greuge entre ciutadans, a més de violar, un cop més, la llei.
  4. Per poder realitzar operacions comercials…, ve, aquí calen quantitat de permisos, autoritzacions, donar-se d’alta i, per descomptat, pagar llicències, inspectors, tots els tràmits administratius.
  5. La mercaderia a vendre està, ha d’estar, sota unes garanties, declarades i amb protecció al consumidor. Des de quan es pot vendre obertament objectes de contraban? O de fabricació il·lícita?

panoramica manters port de Barcelona jun 2016

Per totes aquestes raons i més, en què estan pensant a l’Ajuntament de Barcelona en permetre un comerç que vulnera totes les lleis i normes i que són un clar greuge, una clara discriminació, contra la resta de ciutadans que, sovint, no poden tirar endavant una activitat econòmica per les exigències i els diners que costa engegar-ho i mantenir-ho?

Com és possible que aquests mateixos que volen convertir-se en referents com a defensors dels Drets Humans, trepitgin els drets de la major part dels ciutadans –els “estimats veïns i veïnes” de la senyora Colau- a ser tractats en igualtat de condicions, sense discriminacions?

Responsabilitat de tots

I pel que fa a la resta de partits presents al consistori barceloní, en què estan pensant? S’entén que no facin una moció de censura perquè no es posarien d’acord amb qui hauria de ser l’alcalde, els unionistes no votaran un independentista, però aquest tema no va d’ideologies. Aquesta qüestió va de la llei, del respecte a tots els ciutadans i per part de tots els ciutadans. La seva obligació a complir les normatives legals sense excepció. De la igualtat de tota persona, del seu dret a no patir cap mena de discriminació. Per raó de procedència, d’estatus…, pel que sigui. Uns totes les obligacions i d’altres a fer el que els hi sembla? Una llei diferent segons el grup? Més, hi ha grups que no se sotmeten a la llei? I qui ha de regular la vida ciutadana no protegeix al grup que compleix la llei? Permet, alimenta i dóna suport a la discriminació?

Serà que la senyora Colau i els seus estan a favor de la llei de la selva? El campi qui pugui? No ho sembla per la manera que tracta als propietaris de locals amb terrassa. Per tant aquesta no és la llei del més fort, és l’arbitrarietat de l’Administració. Ni nova ni vella política. Directament, una política fora de la llei.

FER UN COMENTARI