Diàlegs per una independència que no arriba

El permís

Publicada: 20/05/2016 21:36h

L’Oriol està inquiet. Les converses amb la mare mai són fàcils. Sempre va a la seva sense escoltar ningú, s’ha de fer el que ella vol i prou. A sobre, el que ha de dir-li sap que la farà empipar com una mona, però tant la Catalina com tota la seva família, la de la Catalina, està clar, estan esperant que es decideixi a posar una data amb candeletes. El més aviat possible. Que ja estan cansats, li ha dit la Catalina, d’anar fent plans i més plans, parlar-ne i mai donar el cop de cap, i ella, la Catalina,  no vol esperar més. D’aquest any no poden passar; que “ja n’hi ha prou de fer el babau, home!”, li ha dit, “sempre a les ordres de la mare”. “Ets un home o un conill espantadís?”, li ha reblat.

-Mama? Que et truco per dir-te que no et demanaré permís per casar-me.

-Com? Que què? Que t’empatolles ara tu! Tu no et cases! Has de fer el que dic jo! El que dic jo, que per això ets el meu fill!

-Mira mama, n’hem de parlar amb tranquil·litat, no ens posem nerviosos. Ens veiem el diumenge que pujaré a veure-us, i ja t’explicaré amb detall que no et demanaré permís per casar-me.

-Tu puja i de passada porta diners per una moto per la teva germana la Susi, que li fa molta il·lusió. I no vinguis amb romanços, no vull sentir res de casar-te. Quina bestiesa! Quina bogeria! Però, que t’ha agafat, noi? No t’ho pots permetre, això de casar-te. Au va, vés!

-Més diners, mama? No puc donar-vos més quartos, però sí que vindré per dir que no penso demanar-te permís per casar-me.

-Si no portes els diners, demanarem un crèdit que pagaràs tu, amb els interessos que siguin. La teva germana vol una moto i no li negarem pas, pobrissona!. Tu paga i calla.
I ni somiar en casar-te, que tindries masses despeses i no ens pagaries les factures.

-Que no, mama! Que s’ha acabat el bròquil, ja no pago més. El diumenge pujo i et demano permís per no donar-vos més diners i per casar-me…

(Ai coi! Crec que m’he equivocat. Ara no sé si pujo per demanar permís o per dir a la mama que no li demanaré permís, o…)

abelleta indepe el broquil is over broc ilustracions nov 13

FER UN COMENTARI