Carme Chacón, un viatge d’anada i tornada

Publicada: 30/04/2016 12:13h

De Carme Chacón es poden dir moltes coses i en opinió de qui aquestes línies subscriu, la majoria no gaire bones. De fervorosa defensora d’un referèndum al Quebec i el seu dret a l’autodeterminació, va passar a dir que defensaria, amb ungles i dents que Catalunya no pogués tirar endavant una consulta vinculant i, menys encara, un pacte fiscal. La pregunta és del tot inevitable: pertany al partit Quebequès del Canadà … o al PSC català?

Va encapçalar la llista socialista per Barcelona obtenint, en tota Catalunya, 25 escons que van permetre el triomf de Rodríguez Zapatero. Va ser ministra d’Habitatge i posteriorment de Defensa. Qui no la recorda passant revista a les tropes lluint un embaràs molt avançat? Mai s’havia vist a uns generals quadrar-se fent els honors a una dona i… a sobre catalana. Eren bons temps per la Chacón i, de segur que ara mateix, els deu d’enyorar.

El defecte que més se li nota és que no sap perdre. En les anteriors eleccions generals va fracassar i decidir marxar a Miami. Ara torna, imposa la “seva” llista, menysprea l’anterior secretari Pere Navarro i torna a fracassar. Resultat: No vol tornar a ser la cara visible d’un nou malt resultat el 26J. A més, No vol enfrontar-se a unes primàries, on probablement en sortiria perdent, i presenta la dimissió com a cap de llista (per motius polítics que no cita). Això sí, el seu compromís amb el partit es manté intacte. Només faltaria.

Un segon defecte que es detecta és el de la venjança personal. La Chacón no li perdona a Pere Navarro qui, en el seu moment defensava el dret a decidir, perjudiqués les seves aspiracions per liderar el PSOE. La prova va ser imposar els noms de la llista al congrés descartant, expressament, a l’exsecretari. Per aquests i altres motius (ella vol manar) no ha trobat complicitat ni amb Miquel Iceta ni en Pedro Sánchez per evitar les primàries, per aquest motiu plega, no ens enganyem.

Ja per últim, jo li preguntaria: Carme, que has fet pels teus votants? Quantes coses han millorat gràcies a la teva intervenció? Has defensat un millor finançament per Catalunya? Han exigit la solució de rodalies? Has insistit en la construcció de l’eix mediterrani? Creus que gràcies a tu, l’estat retirarà el pla hidrològic de l’Ebre? Quina ha estat, en resum, la teva contribució al benestar, no ja dels votants sinó de tots els catalans?

Miami o una altra destinació t’espera, no ets molt catalana però segur que entendràs el meu bon desig per tu de per vida. Bon vent i barca nova Carme, per mi no cal que tornis.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI