Homenatge al darrer alcalde republicà de Barcelona, Hilari Salvadó

Publicada: 22/02/2016 08:51h

BoschFabregatL’Ajuntament de Barcelona, a proposta del grup municipal d’ERC, recorda la figura d’Hilari Salvadó, el darrer alcalde republicà de Barcelona (1937-1939) en un dels períodes més durs de la nostra història, en el cinquantè aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, ahir es realitzaren dues ofrenes florals per la seva memòria, una a la seva tomba, al cementiri de Montjuic; i l’altra a la casa on va néixer, al carrer dels Pescadors a la Barceloneta.

A l’homenatge hi assistiren l’Alfred Bosch, president del grup municipal d’ERC, que ha celebrat que “per fi es recordi un alcalde, que va haver de governar la ciutat en un moment molt difícil, i que ha estat injustament oblidat”; i Robert Fabregat, president d’ERC Barcelona que ha fet una crida a “homenatjar figures com Salvadó, que va defensar la ciutat en els moments més difícils”.

La Federació de Barcelona d’ERC s’ha abocat en els actes d’homenatge organitzats per la Comissió per la memòria d’Hilari Salvadó.

Ja fa uns quants mesos que l’historiador i periodista santandreuenc, Pau Vinyes, ha recollit en un llibre la biografia d’Hilari Salvadó, el darrer alcalde republicà de Barcelona (1937-1939) en un dels períodes més durs de la nostra història.
Alfred Bosch ha recordat que “Hilari Salvadó va haver de gestionar la ciutat de Barcelona en un moment molt complicat, quan hi havia bombardejos, quan s’acostaven les tropes franquistes i va haver d’acollir molts refugiats que venien de la resta de la península”. I ha afegit que “ell mateix va haver d’exiliar-se quan va acabar la guerra i ho va passar molt malament”.

Per altra banda, l’historiador santandreuenc, Pau Vinyes és a punt de publicar un llibre sobre la biografia d’Hilari Salvadó; llibre que sortirà publicat el proper mes d’abril.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI