Carta oberta al Rei del Carnestoltes

Publicada: 03/02/2016 17:43h

Pellofa_reiSa Majestat,

Primer de tot disculpeu-me si el tracte de Sa Majestat no és adequat, potser hauria de dir Sa Altesa Reial o només Majestat o Altesa a seques però la meva formació protocol·lària deixa molt per desitjar, ja se sap, què es pot esperar d’un grenyut d’escola pública? D’altra banda essent Vos el màxim representant de la disbauxa i el gran promotor de passar-se per l’engonal les normes establertes segurament fareu poc cas del meu analfabetisme en aquest camp.

L’altre dubte que tinc és si em dirigeixo a vos com a Rei del Carnaval o Rei del Carnestoltes i, ja que sóc molt aplicat he consultat el DIEC però m’he quedat igual. Per tant, considerant sinònims els dos termes he triat carnestoltes. De carnavals n’hi ha per tot el món però que jo sàpiga de carnestoltes només en tenim els catalans. Ja m’ha sortit aquell patriotisme que no puc ni vull amagar.

El motiu d’aquesta carta és per fer-vos arribar el meu desconcert. Jo sempre he estat un republicà convençut, llevat dels primers anys de la meva vida que uns Reis de l’Orient van fer trontollar les meves conviccions. Però resulta que set setmanes després de la primera lluna plena passat Nadal, apareixeu Vos i fent-vos amo i senyor de les nostres viles ens convideu a ballar i disfressar-nos, a fer rues i a atipar-nos amb botifarres d’ou i coques de llardons. Els dies de carnaval, que per etimologia ens ve de carn, ens proposeu gaudir-la, la carn que es menja i la que es belluga. I amb el perdó dels vegans, m’encanta la vostra proposta. En fi, dies de disbauxa i alegria per esperar la quaresma que durant set setmanes ens farà purgar. I ja podeu pensar que aquest republicà que us escriu es converteix en un “republicarn” militant.

Dimecres de cendra (Mataró)
Dimecres de cendra (Mataró)

Quina diferència amb aquell altre rei que regna al país veí i per extensió, malauradament, a casa nostra! Mentre ell viu en un palau Vos viviu al carrer, amb el poble. Mentre ell té un posat d’estaquirot vos sou esbojarrat. I … ara us esgarrifareu, mentre Vos sou elegit per aclamació popular a ell no l’han votat mai. Sí, tal com ho sentiu! Ell és rei només per ser fill de rei, com us ho podria explicar? Ell és rei per via vaginal i Vos sou rei per decisió popular. Una altra diferència és el seu mandat. L’altre rei és rei per a tota la vida si no li surt dels seus reials pebrots abdicar, perquè sigui rei un altre de la seva nissaga; Vos teniu un mandat curt, intens però curt, de dijous llarder, altrament dit gras, fins al dimecres de cendra que fart de menjar i cardar moriu dignament. Teniu un sol mandat i no repetiu … Permeteu-me la confiança, però és que sembleu un cupaire!

“El rey reina, pero no gobierna” postula l’altre rei. Però sabeu una cosa? Per no governar, cobra! Si, cobra ell i tota la seva família i paguem nosaltres. Té palau pagat, palau d’estiu a Mallorca i casa a Vaquèira per esquiar. La seva feina és rebre polítics i magnats i saludar militarment alguna cabra en alguna desfilada militar. Sabeu ara perquè us he dit abans que jo era republicà? Molt diferent seria que un baliga-balaga com Vos, una persona boja i grotesca, fos el nostre monarca, perquè el panorama grotesc és el que vivim cada dia que no ens condemna a set setmanes de quaresma sinó que tenim una quaresma permanent i penitent.
Ara, ens deixarem de malsons i gaudirem del vostre regnat, ens atiparem i beurem disfressats d’amnèsics durant una setmana que després toca fer règim, un règim feixuc que ens les fa passar magres. I si sentim alguna enyorança, sempre ens quedarà pensar que l’any que ve tornarà a venir un altre carnestoltes per fer somriure la nostra vila. Com diu el refranyer:

Carnestoltes moltes voltes, Quaresma no vingues més, Pasqua totes les setmanes i Nadal de mes a mes

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Els 37 anys que de moment tinc amb il.lusió, empatia i comunicació que la vida m ha ensenyat i encara segueixo lluitant per arribar tant lluny com sigui possible. Gràcies per formar part de mi. Amb despadeixo amb infinites abraçades de colors per tots

    Bon diaaa, Il.lustrissim Sr. Carnestoltes benvingut un any més. Amb presento sóc Isabel Batlle i Trinch. Coneguda com Bel i Sacs de colors.Vaig neixer el dia de Carnaval 16.02.1978.
    Sóc una senyora, different com vostè amb la periocultat que cada dia de l’any Desde l any 1978 que vaig neixer amb disfrasso de colors. Sempre i son tots en al neutral cos. Tant la part exterior, com a la interior i dins al neutral cor i mental.
    La gent opina de mi coses molt bones i coses molt dolentes. Jo estic molt orgullosa d esser com vostè. De complaure un sonriure, una abrazada una rialla i una gresca a la fresca tant de dia com de nit.

    • Bel i Sacs de colors, vas triar un bon dia per néixer. Que l’alegria i els colors t’acompanyin sempre.

FER UN COMENTARI