Un Sant Fèlix de rècord (i gran record)

Publicada: 02/09/2015 19:38h

Històrica jornada castellera ahir a Vilafranca. ”La plaça més castellera” va omplir-se de gom a gom per a veure, emocionar-se i aplaudir amb les grans construccions que les colles volien dur a plaça. El programa va feia veure que seria un Sant Fèlix històric perquè 3 colles volien descarregar el 3d10fm (els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i la Colla Vella dels Xiquets de Valls). La plaça va començar a vibrar amb el 4d9fa que la Vella descarregava sense gaires problemes. El segon torn de la 1a ronda era per a la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha tirat el 3d9f, que al principi tremolava però han pogut descarregar tranquil·lament. Molt més decidits han sigut els Minyons de Terrassa, que a la 1a ronda ha provat el 3d10fm. Un castell que ha pujat ràpid i s’ha descarregat amb solvència. I els Castellers de Vilafranca, amb molta pressió a sobre, han seguit el seu programa i han tirat el 3d9fa, i que han descarregat amb solvència.

Ja en segona ronda, la Vella ha intentat el 3d10fm, però n’han desmuntat el peu al primer intent. Al segon, el castell estava nerviós i, quan els dosos estaven a punt de col·locar-se, el castell ha acabat cedint, convertint-se en la primera llenya vista en aquesta diada. Després, la Joves ha volgut anotar-se la primera gamma extra amb una td9fm. L’han carregat amb dificultat perquè es movia massa, però els vallencs l’han defensat fins a carregar-lo. Un cop feta l’aleta, el castell ha cedit. Els Minyons de Terrassa volien provar el 5d9f, que l’han descarregat amb fermesa. I els Castellers de Vilafranca han tacat la 2a ronda amb el 3d10fm, un castell que han decidit desmuntar quan pujaven els sisens. En ronda de repetició, els Verds només l’han carregat.

I ja en 3a ronda, la Vella ha descarregat el 4d9sf, un castell que no feien des del segle XIX. Després, la Joves ha decidit desmuntar el 5d9f, però l’han desmuntat amb els sisens col·locats. En ronda de repetició han carregat el 4d9f. Minyons no ha tingut cap problema per a descarregar. I els Castellers de Vilafranca van carregar la td8sf. Al principi ha pujat bé, però ha començat a tremolar i, un cop carregat, ha fet llenya.

En ronda de pilars, la Vella, Vilafranca i Minyons s’han decidit pel pd8fm. Les dues primeres l’han descarregat, i Minyons ha patit una llenya un cop carregat. Per a tancar la jornada, la Joves i Minyons han carregat el pd5.

Com a casteller, cal destacar (i molt) la qualitat dels castells que ahir s’hi van veure, deixant lluny les rivalitats entre les colles. També val a dir que Vilafranca va ser malva en lloc de verda. La temporada no s’ha acabat i encara ens queden grans diades, com Santa Tecla a Tarragona, Santa Úrsula a Valls i Sant Narcís a Girona. Només ens queda seguir gaudint dels castells d’una temporada històrica.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI