La Junta Electoral Central ha parlat!

Publicada: 18/09/2015 12:30h

La Junta Electoral Central (JEC) obliga la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a retransmetre actes electorals dels partits que no van ser a la Via Lliure.

Una vegada més la raó de la força s’imposa. Si no en tinguéssim prou amb lleis exprés, amb la força de la diplomàcia, els discursos de la por, l’apocalipsi o l’hecatombe econòmica, financera, social o de convivència, ara arriba la programació televisiva per part de la JEC.

Ens quedes 9 dies i hem d’estar preparats per noves sorpreses i intromissions. Qui pot assegurar que demà ens prohibiran de menjar pa amb tomàquet i pernil per no ofendre els musulmans? Bé, no els donem idees, que a l’Espanya centralista ja hi ha qui pensa per nosaltres. El fet és que diumenge a la tarda totes les emissores de la CCMA han de retransmetre els actes electorals dels partits espanyolistes. Si aquesta retransmissió ha de coincidir amb l’horari de la Via Lliure, la tindrà ocupada tota la tarda. I si es volen retransmetre en directe aquests partits, hauran de programar actes a l’hora del cafè, del berenar i abans de sopar, tota una feinada només per tossuderia. En aquest aspecte podríem menjar mítings tota la tarda, però el més curiós del cas és que el mateix diumenge, al voltant de les 10 de la nit, les emissores de la Corporació han programat un debat moderat per Mònica Terribas al qual han de participar Raül Romeva, Miquel Iceta, Xavier García-Albiol, Lluís Rabell, Ramon Espadaler, Inès Arrimades i Antonio Baños.

Voleu dir que diumenge no tindrem un empatx de política televisiva? Jo penso que no cal, menjar massa no és bo per a la salut i tanta política intensiva no ho és per a la salut mental.  Proposo que diumenge a la tarda s’apaguin els televisors o si més no els canals de la Corporació i ja els tornarem a engegar a l’hora del telenotícies. No cal passar el diumenge a la tarda mirant TV3. Es pot llegir, escriure, anar a passeig o al cinema, conversar amb els amics i fins i tot es pot dormir, però amb el televisor apagat.

No penseu que es faria un pas important a favor de la independència si l’audiència de TV3 i companyia baixés en picat durant la tarda del diumenge i a les 9 del vespre remuntés fins als límits habituals o més? No penseu que es faria un bon favor a la causa independentista demostrant que els catalans som selectius i sabem destriar el gra de la palla a l’hora d’organitzar els nostres diumenges a la tarda?

No val fer trampes al solitari. No val l’excusa de “saber què diuen els altres”. No val dir que s’investiga què s’anuncia aquest diumenge a la tarda. Demostrem amb números, de forma gràfica i fefaent que els catalans no volem imposicions de cap mena, que els catalans volem decidir per nosaltres mateixos, que confiem amb els criteris dels professionals i decidim com passar-nos l’estona. És per això que els catalans volem decidir també els programes televisius, que el diumenge dia 20 tancarem els televisors i el 27 anirem a votar a favor de la independència!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI