Mas, Ortega i Rigau, imputats pel 9-N

Publicada: 29/09/2015 12:33h
www.federalnewsradio.com

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha formalitzat les imputacions contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pels fets del 9-N. L’exsotspresidenta del govern i la consellera d’Ensenyament hauran de presentar-se a declarar com a imputades el proper 13 d’octubre. El president de la Generalitat ha estat citat pel dia 15.

Fa només unes setmanes que la Generalitat va nomenar el 15 d’octubre “dia de les víctimes de la Guerra Civil” en memòria de l’afusellament del President Lluís Companys.

Quan només han passat dos dies des de la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya, el magistrat instructor del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), Joan Manel Abril, ha citat com a imputat el President en funcions de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau i l’exconsellera i exsotspresidenta Joana Ortega per constituir la consulta del passat 9 de novembre.

La informació sobre aquestes imputacions s’ha conegut justament quan el Govern feia la primera reunió del consell executiu després de les eleccions i ha generat una allau de missatges de suport cap als tres imputats i d’indignació contra aquesta decisió judicial. Els advocats dels imputats no tenen previst recórrer la resolució del TSJC.

Els usuaris de les xarxes socials, solidaris amb Mas

Amb l’etiqueta de #presidentMas i des del moment que s’ha conegut la notícia de la imputació d’Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega hi ha hagut una allau de piulades a Twitter a favor dels tres imputats, i també convidant la ciutadania a manifestar-se el proper 15 d’octubre.

FER UN COMENTARI