Deixem Rajoy en pau

Publicada: 14/09/2015 14:00h
Font: www.elconfidencial.com

Podem afirmar que estem en plena campanya per les eleccions més importants a Catalunya. El 27 de setembre es pot decidir el camí que ens capaciti per determinar el què, el com i el perquè del futur polític, econòmic  i social del nostre país. Els resultats de l’escrutini del diumenge 27 de setembre ens han de permetre tenir a l’abast les eines que poden fer possible no només el que volem ser quan siguem grans, sinó també el que volem ser quan siguem vells. El 27 de setembre ens pot deixar les mans lliures per determinar l’organització político-administrativa que vulguem segons usos i costums de la societat occidental, els resultats d’aquelles eleccions podran determinar quines són i com abordem les necessitats socials dels ciutadans de Catalunya, quines són les prioritats i com els hi donem resposta. La manera com plantem cara a tot plegat podrà ser més progressista o més conservadora, podrà empènyer cap a un nou model de societat més justa i més equilibrada, però serà la que decideixen la majoria dels ciutadans de Catalunya en cada moment.

Els discursos dels candidats han de ser, o haurien de ser, exclusivament en clau catalana. Deixem Rajoy en pau. Les úniques referències cap al Govern Espanyol haurien de ser per remarcar les deficiències i les contradiccions que aquest ens imposa per tal de tenir elements de valoració entre seguir com fins ara o caminar cap a la independència de Catalunya. Parlant de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, s’ha d’entendre que aquestes són el primer pas per fer les coses diferents i no per enderrocar Rajoy; aquest objectiu queda fora de context o, a tot estirar, s’inclou dintre un discurs Lerrouxista que tots sabem fins on pot donar de si.

L’aterratge de les forces espanyoles a Catalunya durant aquests dies i els que vindran, les amenaces més o menys velades de la intervenció de l’exèrcit si no som bons minyons, i altres declaracions monotemàtiques, només ens han de servir de retrat del seu nerviosisme, de copsar la por que tenen de perdre la seva capacitat de manar, d’imposar i dirigir el fer i desfer dels catalans, de mantenir el domini sobre la colònia catalana i no perdre pistonada en res que els pugui fer trontollar el seu poder. A l’hora de la veritat no val la pena ni cap resposta ni cap contrarèplica. No cal. Que Rajoy guanyi o perdi el Govern d’Espanya, no va amb nosaltres si demostrem majoritàriament que la independència és possible per la voluntat dels catalans, si som capaços de demostrar que la independència és l’única via possible per la cohesió social i per l’evolució en positiu del benestar de la ciutadania. Guanyi o perdi Rajoy el Govern d’Espanya no va amb nosaltres perquè, sigui qui sigui que hi hagi al capdavant del Govern Espanyol, si la força de les urnes dóna una majoria folgada a l’opció sobiranista, estarà obligat a seure per passar comptes. Així de fàcil.

El resultat de les eleccions del proper dia 27 té tres mirades diferents: expressar la voluntat inequívoca dels catalans davant d’ells mateixos, de la resta de l’estat i del món.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI