2 milions de persones a la Via Lliure

Publicada: 11/09/2015 21:19h

La Via Lliure a la República Catalana, la quarta mobilització massiva, ha desbordat totes les previsions. Jordi Sànchez, el President de l’Assemblea Nacional Catalana, ha xifrat la participació en dos milions citant les estimacions de diversos mitjans de televisió i ràdio. La Guàrdia Urbana de Barcelona, per la seva banda, ha rebaixat la dada a 1.400.000 persones i la delegació del govern espanyol entre 550 i 720.000, cosa que fa riure. A part del ball de xifres com cada any, la Meridiana ha quedat totalment desbordada i el metro ha quedat col·lapsat i ha deixat molts assistents sense poder-hi arribar.

S’ha omplert a vessar els trams de la Via Lliure i s’han hagut d’encabir en molts carrers i zones adjacents de fins a 200 i 300 metres segons informava Mònica Terribas per Catalunya Ràdio. A mesura que el punter ha anat passant pels diversos trams, tots els punters petits han anat dibuixant una marea de colors. Uns colors que simbolitzaven els diversos camps en què els promotors d’un estat propi volen incidir. Des de la democràcia fins a la cultura i l’educació.

Després de completar 5 quilòmetres, el punter ha tocat l’escenari on s’ha introduït a l’espai creat expressament, enmig de les notes de la mítica “Venim del nord, venim del sud”, tal com estava previst. Ha estat després de rebre una allau d’aplaudiments, de crits d’independència, d’agitació d’estelades, d’alçades de castells i de múltiples maneres d’expressar el suport al procés que les organitzacions i partits independentistes s’han proposat de tirar endavant, amb la fita de les eleccions del 27 de setembre a l’horitzó més immediat.

FER UN COMENTARI