La Junta Electoral no garanteix al dret de vot dels catalans residents a l’exterior

Publicada: 27/08/2015 20:22h
Una embaixada espanyola

No n’hi havia prou amb els obstacles burocràtics de tota mena que ambaixades i consolats espanyols estaven posant perquè els catalans residents a l’exterior no poguessin exercir el seu dret de vot en ocasió de les eleccions del proper 27 de setembre. No n’hi havia prou i, de fet, la Junta Electoral Central, el màxim òrgan de l’administració electoral, va donar ahir l’estacada final negant la pròrroga del termini establert per demanar el vot per correu a l’estranger per part dels residents absents. Segons les regles generals previstes per la llei orgànica del règim electoral, el termini esmentat s’acaba el 29 d’agost. Atès que el període en què han de fer-se els tràmits per poder votar a l’estranger està coincidint exactament amb les setmanes de vacances estivals dels electors i també dels empleats de les ambaixades i dels consolats espanyols, -on s’ha d’enviar o s’ha de dipositar el vot un cop rebuda la documentació sol·licitada per internet, correu o fax- oficines que, de fet, només estan garantint un servei mínim amb personal i horaris reduïts, el passat 18 d’agost la Generalitat va demanar a la Junta Electoral Central la pròrroga del termini. La Junta Electoral, però, va denegar-la tot i que -sembla- que mai s’hi havia negat. Això perjudicarà inevitablement l’exercici del dret de vot per part dels catalans residents a l’exterior, és a dir, d’uns 200.000 electors, i confirma la voluntat de les institucions espanyoles de posar pals entre les rodes a l’exercici dels drets fonamentals d’aquests.

3 COMENTARIS

  1. Hola, hola,
    Si em permeteu, vull manifestar que al Consolat d’Espanya a Andorra asseguro que he pogut fer la demanda oportuna i he rebut la información adient com a elector i votant a Catalunya, sense entrebancs i sense horaris reduïts pel famós agost, amb l’atenció i amabilitat que sempre m’han dispensat.
    Salutacions cordials,

FER UN COMENTARI