Via lliure a la cultura!

Publicada: 07/07/2015 13:45h

Via lliure a la República Catalana. Via lliure a la solidaritat, a la innovació, a l’equilibri territorial… i a la cultura i a l’educació! L’organització de la campanya Ara és l’hora no s’ha oblidat de posar una via lliure per la cultura dins de la República Catalana. Tindria sentit no fer-ho?

En el nostre context actual algú podria pensar que sí. Actualment la cultura com s’ha entès sempre està perdent molta força, i s’ha d’aixoplugar en  diferents paraigües  ja sigui en forma de festival, d’acadèmies… si més no, per no acavia lliurebar de desaparèixer. La unió fa la força, aquest lema ens hauria de servir per  entendre la cultura en una futura República catalana. Entre totes les disciplines i tècniques artístiques que s’estan duent a terme, s’hauria de poder crear una plataforma comuna per a totes les companyies, editorials… Ara ja hem arribat a un punt on ningú  no es pot permetre el luxe d’amagar els seus projectes i fer veure que no s’adona de que el seu company del costat l’està mirant de reüll. Tothom s’hauria d’ajuntar amb tothom i així doncs poder crear nous formats artístics molt més impressionants i aclaparadors dels que tenim actualment.

Però una gran qualitat de produccions tindria sentit si el públic no es pot permetre gaudir-les? És evident que no, i tal i com va dir, més o menys, Colau en la inauguració del Grec, ens hem de començar a plantejar i a buscar vies perquè sense dependre de la quantitat econòmica que entri mensualment a casa, tothom pugui gaudir i aprofitar els recursos culturals per igual.

Via lliure a la República Catalana, Via lliure a la cultura oberta, plural, reflexiva i de tothom.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI