Resposta al senyor Miquel Iceta (PSC)

Publicada: 27/07/2015 19:45h

El senyor Iceta sap tant o més bé que jo que les eleccions al Parlament de Catalunya no són presidencialistes. Els ciutadans de Catalunya votem llistes i programes o simpaties personals però no al President del país. Són els diputats electes els que elegeixen qui presidirà el Govern de la Generalitat pels següents quatre anys. D’altra manera no hauria estat possible fer president ni a Maragall ni a Montilla.

Quan el senyor Iceta afirma amb contundència que la llista “Junts pel Sí” no té programa, jo diria que aquest senyor també pateix d’amnèsia o no sap llegir ni escoltar, ja que els punts programàtics estan ben definits:  construir i consolidar les estructures d’Estat, declarar la independència de Catalunya, negociar amb el govern de Madrid els actius i passius al davant de la nova situació política i gestionar el dia a dia de tal manera que la quotidianitat no resulti afectada. Vol més programa què això?

El senyor Iceta diu que no pactarà ni amb Ciutadans ni amb el PP, i farà ben fet, però ha oblidat els pactes de la Paeria? Fins al que jo sé, l’alcalde Ros segueix sent socialista.

El senyor Iceta diu: “Del 27-S no en sortirà la independència” Ni ell, ni jo, ni ningú ho pot saber abans del recompte electoral. Si vol dir que la independència serà automàtica, té tota la raó: el 28 de setembre tothom a treballar amb alegria. Altra cosa és que Catalunya es manifesti majoritàriament cap aquesta opció, això seran figues en un altre paner. Si realment som molts –com jo espero– que participem en la comtessa i molts que manifestem amb claredat la nostra voluntat de desconnectar-nos d’Espanya, no hi ha dubte que Catalunya serà independent.

Senyor Iceta, no intenti confondre la ciutadania de Catalunya. Si pels seus interessos personals o de partit ha de fer un discurs determinat, almenys que sigui coherent amb el que diu la llei, i ho faci sense capgirar les intencions dels altres.

FER UN COMENTARI