Cap a la Meridiana i més enllà

Publicada: 31/07/2015 19:42h
Josep Renalias / Wikimedia Commons

La pròxima diada estarà marcada per la quarta mobilització consecutiva per reclamar la independència (i el dret a decidir) a la Meridiana. Esperem que sigui l’última. Bé, això ja ho dèiem l’any passat i mira, aquí estem. Però la Diada també estarà marcada per l’inici de la campanya electoral de les plebiscitàries del 27-S. Com s’aconseguirà fer que els actes institucionals no siguin interferits per la campanya? Hem d’entendre que qualsevol cançó que es pugui cantar o qualsevol text que es pugui llegir s’entendrà, com ells ho entenen sempre, favorable a la independència. Potser és veritat que els fets del 1714 donen arguments favorables cap als del sí, però la història és la història, i les urnes jutjaran aquells fets.

Però no marxem de la qüestió. L’any passat va ser una Diada “excepcional” i, tal com els agrada repetir mil i una vegades al Govern, “per moments excepcionals, fets excepcionals”. Doncs bé, seguint aquesta línia podríem dir que això és el que van fer, van capgirar els actes institucionals per celebrar-los el dia 10 a la nit. Però quan tots els periodistes especulaven sobre si això continuaria aquest any o no, la resposta del sí de ben segur que era equivocada, no crec que sigui possible celebrar els actes institucionals la mateixa nit que comença la campanya electoral, però, és clar, ningú s’ho imaginava.

Ara especulem, especulem una mica. Si algú té interès, pot buscar “actes institucionals 11/09/2015” i no li sortirà res però, si baixa una mica, veurà que a la pàgina web de l’Orfeó Català diu que participaran a l’Acte Institucional el dia 9 a les 22:00 a la plaça de Sant Jaume.

Analitzem tota la informació.

El dia és totalment lògic, encara no ha començat la campanya electoral. L’hora i el lloc també indica que es podrien fer espectacles disgregats com es va fer l’any passa, o bé un acte, segurament bastant gran en dimensions perquè la plaça és gran, tal com s’ha fet cada any.

Especulacions i més especulacions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI