XII Edició del Festival de música independent In-somni

Publicada: 07/05/2015 10:56h

Girona va viure divendres la seva jornada de música independent i el retrobament dels nord-americans Luna deu anys després de la seva última visita a la ciutat. El festival va tenir lloc sota l’envelat del passeig de la Copa. Una impressionant i molt desitjada nit de Rock en el qual van obrir l’espectacle els Sonic Band Explosion, amb la seva marcada influència de la gran escola de Detroit. Aquest quartet alemany va complir, la sempre difícil tasca, escalfant i posant en ambient al multitudinari públic que omplia de gom a gom. Van presentar el seu tercer disc, Electrophonic Soul, i van engrescar a la gent pels veritables protagonistes de la nit, el grup anglès The Godfathers, que justament celebren el seu 30è aniversari.

La banda dels germans Coyne, Chris (baix i veu) i Peter (veu), completant el quintet amb Steve Crittall –ex-guitarrista de The Selecter i UK Subs–, el bateria Tim James i el jove guitarrista xilè Mauro Venegas, van començar amb el primer tema, del seu primer disc (Hit by hit, 1986), I want everything. El grup no va decebre a ningú, vint cançons que feien un repàs a tota la seva trajectòria musical amb dos nou temes del seu últim singleTill my heart stops beating i Rewind time, i per acabar, aquesta impressionant actuació, van tancar amb l’himne “Birth, school, work, death” tota una lliçó contundent entre el clàssic rhythm’n’blues i la força del punk. Com sempre amb la seva elegància característica, en acabar la seva actuació, Pete va sorprendre el públic, apareixent entre la multitud, portant la taula de planxar i acomiadant-se de tothom, amb la seva simpatia, amb un salut i força al canut.

I a continuació, amb una versió basca de GG, Porco Bravo, amb un antishowman com és Allin vestit amb una samarreta d’Elisma, que posteriorment es va treure. Va provocar al públic amb un “pareceis españoles“, amb el seu conegut número de la bengala al cul fent surf, amb taula i tot, per sobre del públic assistent. En acabar el trio gironí, Elisma, amb els germans Berengena (Ismael i Rubén), ja començada la matinada, van fer la presentació del seu nou disc, Mundo inmundo, fent una autèntica demostració d’uns autèntics artesans del hard rock atemporal.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI