Perpinyà mostrarà el 30 de maig la vitalitat de la cultura nord-catalana

Publicada: 27/05/2015 17:43h

El proper dia 30 de maig diverses entitats aplegades a Enllaçats per la Llengua d’arreu dels Països Catalans es trobaran a la capital de la Catalunya Nord. Faran un plenari a la Casa de la Generalitat de Perpinyà a les 10:30 del matí en el marc de la Bressolada 2015, la festa de les escoles catalanes per la immersió de la part administrada per l’estat francès del nostre país. La Bressolada inclourà diversos espectacles dirigits a públic infantil i adult com cercavila, actuació castellera i concerts.

En la reunió es debatrà sobre la situació de l’escola en català, la solidaritat entre territoris i la valoració de la tasca feta per la xarxa d’entitats el 2015, a més de valorar possibles actes simultanis en defensa del català i donar suport explícit a les escoles catalanes de la Catalunya Nord.

Fa només uns dies, Arrels ha fet públic que obrirà un segon col·legi, emmarcat dins l’ensenyament públic, per immersió en llengua catalana a la capital del Rosselló. Les places seran mig centenar i la regidora d’ensenyament de l’ajuntament de Perpinyà ha reconegut que hi ha “una demanda creixent” de català a la vila. Fins ara hi havia unes 250 places a l’escola pública de secundària. Sumades totes les ofertes, pel curs 2015-2016, hi haurà un miler d’alumnes aprenent català a les escoles de Perpinyà, doncs a part de la d’Arrels, Bressola té dues escoles més operatives: Vernet i Sant Galdric. A tota Catalunya Nord hi ha 2.500 alumnes aprenent en la pròpia llengua catalana.

bressolada-2015

COMPARTIR

FER UN COMENTARI