Ada Colau en contra del català, com en els temps de la PAH

Publicada: 08/05/2015 14:45h

Fa dos dies la llengua catalana va patir l’enèsim atac per part del Ministeri d’Educació espanyol i, si bé això ens emprenyi, quasi ens hi hem anat acostumant amb el temps. Que continuïn amb els seus atacs: això només augmenta cada dia més el nombre dels independentistes, perquè tothom entén que aquests atacs s’acabaran només un cop assolida la independència.

Els atacs al català, però, no arriben només per part del govern espanyol, sinó també per personatges a nosaltres molt més propers. Ho afirmo perquè quan vaig anar a una reunió de la PAH (sí, la PAH de l’Ada Colau) ens van prohibir parlar en català, així que anem amb compte, que els llops es continuen disfressant de xais! Vull recordar que una persona que està en contra de la Declaració de Independència de Catalunya està en contra de la Independència. Ja poden intentar enganyar-nos posant enquestes manipulades. Nosaltres ho sabem el que volem: la Independència. No volem ni segones parts d’ICV (Ada Colau) ni qualsevol altra distracció espanyolista per no fer res. Volem la Independència, DUI ara!

Ara us explicaré el que va passar amb la PAH. És una experiència real, la meva, i el meu estil no és la mentida. Farà gairebé un any, estava en una situació que no desitjo a ningú i espero que cada cop passi menys. Parlo del desnonament que vaig patir, ja que per desgràcia no podia continuar pagant el lloguer. Algunes amigues em van dir: “Vés a la PAH, ajuden”, i jo vaig respondre “Vols dir? Perquè quan veig massa propaganda desconfio, però bé, ho provaré, ja ho tinc tot perdut”. Visc a Mataró, que és Catalunya, oi? Doncs, vaig anar a la reunió de la PAH i per començar vaig parlar amb el cap de la Plataforma a Mataró. És català ell també i bé, lògicament m’hi dirigeixo en català i li vaig explicar el meu cas, que no era un cas d’hipoteca, sinó de falta de pagament del lloguer. Em va dir que no calia que sortís a explicar el meu cas en públic, perquè de lloguer i no d’hipoteca.

Comença la reunió. Érem unes 100 persones. La primera que va sortir a explicar el seu cas de no poder pagar la hipoteca, va donar la casualitat que era catalana, i bé, encara que la presentació es feia en castellà, quin problema hi hauria d’haver perquè altres parléssim la nostra llengua? Cap, oi? Doncs no, resulta que en el moment que va començar a parlar aquesta senyora, li van cridar l’atenció els mateixos que portaven la PAH i li van dir que parlés “en castellano”, i ni tant sols li ho van demanar “si us plau”. La dona va haver de canviar d’idioma i per si fos poc, quan ella va acabar, una noia d’uns 25 anys de la mateixa PAH va dir: “Pues yo soy catalana, soy de Mataró y no sé catalán”. Em va entrar una ràbia impressionant, però vaig aguantar el tipus, estava desesperada, i quan em va tocar a mi, que no havia de sortir a explicar, sinó a dir-ho des del meu seient, aleshores ho vaig dir en català tot i que em miressin amb cara de menyspreu. Però vaig continuar.

I sabeu què? Al final, la PAH no em va ajudar. Els que em van ajudar van ser els serveis socials de la Generalitat de Catalunya, quines coses.

COMPARTIR

18 COMENTARIS

 1. En un acte d’ICV per a candidats nouvinguts no van deixar intervenir en català a una senyora d’origen pakistanès perquè l’acte estava organitzat en castellà i s’avien adreçat en castellà a aquests candidats, alguns de Manresa o de Salt. Jo sóc la seva voluntària lingüística i ho havíem preparat en català, però ho va haver de traduir al castellà.

  • Lo primero que he de decir es que codpnermo la indignacif3n ciudadana hacia rostros visibles del PSOE, y que9 duda cabe que Talegf3n es, aunque sea desde hace poco, uno de ellos. Ahora bien, he de plantear dos objeciones a este tipo de comportamientos y sus justificaciones. La primera es una cuestif3n de principios: creo que con insultos no se va a ninguna parte, y en los gritos que profirieron contra Talegf3n hubo muchas descalificaciones irrespetuosas. Creo que se puede ser muy credtico sin necesidad de perder las formas o de someter a una persona al escarnio pfablico. La segunda objecif3n radica en que este tipo de planteamientos y actitudes me parecen muy poco inteligentes para la causa que verdaderamente interesa. Alguien puede pensar que Talegf3n se lo merece bfpero de verdad alguien puede pensar que esos comportamientos son beneficiosos para el movimiento social? El stop deshaucios no necesita expulsar de sus manifestaciones a Talegf3n, lo que necesitareda es que contar con cientos y miles de Talegones. Cuanto me1s gente, mejor. bfNo es eso lo que se pretende precisamente con el frente cedvico? Juan Carlos Monedero hablaba de bajar la bandera propia para que las otras tambie9n se vean , y a las primeras de cambio ya andamos haciendo exe1menes de pureza. bfNo dijo Anguita que el e9xito del frente cedvico dependereda de la capacidad de convencer a muchos votantes del PP? Pues, desde luego no creo que este tipo de comportamientos marquen el camino. De hecho, no hay me1s que ver en el video los aplausos que suscita Talegf3n. bfNo dijo el propio Monedero que se necesitaba die1logo sin renunciar a las convicciones personales? Para mi, lo sucedido en la manifestacif3n se sitfaa en las antedpodas del die1logo. Por lo tanto, por razones de principios y tambie9n por una cuestif3n de estrategia, invito a Juan Carlos Monedero y a todos los que participan en este foro a reflexionar sobre este tipo de actitudes. Un saludo,

 2. Doncs els nouvinguts, tenen les mateixes oportunitats per aprendre català o castellà, la resta són excuses.

 3. El nostre interès no és respondre a sí heu o no de votar i a qui. La PAH és aPAHrtidista des de la fundació. Però sí que manifestarem que el que diu aquesta senyora és mentida. A la PAH treballem els lloguers, la hipoteca i les ocupacions. Ela defensem i treballem en lea solucions amb èxit.
  Vegeu la pàgina de la Plataforma i podreu tenir informació o veniu a lea assemblees.
  Si una senyora de Mataró no sap català, no deu ser culpa de la PAH. La Generalitat en deu ser responsables, no?
  A la PAH parlem les llengües que facin falta i mai veureu que ningú sigui discriminat per motiu de llengua, procedència, religió,…
  Els motius G desprestigi envers Ada Colsu entenem que deuen ser personals i partidistes. Però envers la PAH No tenen sentit i es pot demostrar en qualsevol assemblea local.
  Hi sou convidats!

  • Bon dia, primer de tot recordar-vos que l’Ada Colau va dir que mai entraria en política i aquí la tenim. En segon lloc, no és que una persona no sàpiga català, sinó que la PAH de Mataró va obligar a parlar en castellà, per favor, feu una rellegida. La Generalitat de Catalunya no en té cap culpa, no es poden donar més ajudes de les que hi han, qualsevol persona es pot inscriure en un curs gratuït de català, i si va dir que no en sabia, era per dir que no li donava la gana d’aprendre’n. I finalment, la PAH no va donar cap ajuda, sinó que van ser els serveis socials de la Generalitat de Catalunya.

    • Le pire de cette situation c est le govemrneuent PP allait de9battre sur le the8mes de la tauromachie pour une demande de 500000 signature de de9clarer comme bien culturel et pourvoir autoriser la corrida en Espagne . Et n aller rien faite pour les victimes des hypothe8que . Et des personnes disait que ce govemrneuent s occupe plus des tortures d animaux que des personnes en difficulte9 ..C est un Scandale ce qui ce passe en Espagne . Je pourrais en dire plus car je vis dans ce pays .C’est pour cela qu’au dernier moment il a ouvert le de9bat . Des gens se suicident pour ces proble8mes d’expulsion de leur maison .

 4. I per que es produeix una situació a una PAH, la de Mataró, es criminalitza tota la PAH ?
  A la PAH de Barcelona parlem els 2 idiomes i sense problemes. Son ganes de fica el dit a l’ull. Ada Colau s’expresa en català, i perque no segueis la corda soberanista ja es víctima d’atacs.
  No sou millors que els espanyolistes.

  • Es produeix un problema, i si aquest problema no s’arregla vol dir que tampoc els importa, perquè de queixen n’hi han hagut. L’Ada Colau s’expressa en castellà, si sinó mira’t la rumba “catalana” cantada en castellà…

   • Aun estando cofrnome con que ante un improcedente el trabajador decida sobre su futuro laboral, hay cosas que aclarar acogie9ndose a un artedculo del Estatuto de Trabajadores (el 52.d) modificado en la reforma laboral de Zapatero con el apoyo de la patronal, UGT y CCOO. .. Es sorprendente que existan este tipo de leyes, y firmada por los sindicatos mayoritarios. Es perverso”. Desde que se privatizf3 la compaf1eda, denuncia Laurentino, “sus recursos humanos no tienen nada que ver con lo humano”.Esto no es cierto, la reforma de Zapatero fue por el metodo de urgencia y el 29 de Septiembre de 2010 se convoco una huelga general por ese motivo. Mas tarde se recogieron firmas para una ILP en contra de la reforma, que unilateralmente el Gobierno de Psoe, con los votos a favor de CIU, PP y CC sacaron adelante y que conformaron la primera modificacif3n del estatuto de los trabajadores sin negociacif3n social. La segunda ya la sabemos, este af1o, con el gobierno de PP y con dos huelgas generales convocadas .14 de Noviembre todxs a la calle, todxs a la huelga general.

   • Solo veo peronas sin techo y sin aeltinmos, familias enteras. bfAcaso quien vive de aluiler no puede ser desahuciado? bfnos importa me1s el dinero que las personas que han caeddo en desgracia?. No hablo de quienes quieren vivir de ocupas, hablo de trabajadores que han perdido sus trabajos por culpa de unos politicos malversadores, por lo que deberiamos unirnos todos los espaf1oles y sentarlos en el banquillo, y luego pedir prisif3n, en cambio parece que solo nos interesa el dinero, el no perder nuestro dios dinero.Perdona, no puedo con esto

   • Estos sef1ores de COBAS en sus paranoias y bsudueqa de culpables atacan a otros sindicatos, no dudan en utilizar a Marcos o quien se precie para conseguir protagonismo, mienten y faltan a la verdad, para empezar CCOO y UGT no firmaron la reforma laboral con Zapatero este la aprobo por decreto Ley y le costo a los 3 mese una Huelga General, el periodista podria haber contrastado mejorla informacion.

  • Este paeds se va a la cloaca cdnuao veo comentarios de este tipo.bfQue es lo que todos los espaf1oles reclamamos?No tenemos ni puf1etera idea de lo que queremos porque somos ignorantes por naturaleza. Yo he votado toda mi vida al PSOE, incluso en las faltimas generales y ha sido porque he creido siempre en las ideas del Partido Socialista Obrero Espaf1ol,otra cosa es la manera descarada en la que los ledderes socialistas,mal llamados ledderes,han interpretado los ideales socialistas segfan le han convenido. Sin embargo en este faltimo tiempo he sentido vergfcenza de esta panda de corruptos,ladrones y vividores que exigen,cuando este1n en la oposicif3n,aquello que no tienen cojones de realizar cdnuao han gobernado. Del PP,nada que decir,los hechos hablan por si solos, 10 veces peor que los socialistas,con tan poca responsabilidad que no aceptan que su 2b0 dios,el grandedsimo Jose9 Mareda Aznar, fue el impulsor de esa burbuja inmoviliaria que ha derivado en esta grave crisis pero si tienen la valenteda de culpar a la herencia socialista,un grupo que nos engaf1a,nos impone medidas,mantiene sus privilegios y defiende al corrupto y eso que supuestamente son el ejemplo,hay que tener poca vergfcenza. Ahora que por fin escucho unos ideales puros,de una persona que parece integra y que es capaz de enfretarse a los de su mismo partido en la Internacional Socialista,al menos yo es lo que demando,que depuren responsabilidades desde dentro y no se culpen unos partidos a otros porque todos tienen mucho que callar,ahora que esa joven,licenciada en derecho y que cobra 1.500 € por el trabajo que realiza se convierte en la voz de muchas personas de izquierdas como yo, bfla criticamos y desprestigiamos? No sabemos lo que queremos,solo criticar sin sentido mientras esto cada vez se hunde mas. Vergfcenza de poledticos si,pero vergfcenza de espaf1oles,presentaros alguno de los genios de los que aqued lo critice1is todo,bfquize1 seredais la salvacif3n?

 5. BARCELONA
  CAPITAL D’UN POBLE,
  D’UN PAÍS, D’UNA NACIÓ, D’UN ESTAT LLIURE, SOBIRÀ I INDEPENDENT
  CATALUNYA

 6. Pero que curts de ment tots els que l’han votat, pero no ma sorpren despres de veure que a la seu de B.comu tots els que hi eren van resultar ser inmigrants llatins, o sigui bolivarisme a tope. Volieu obrir fronteres agermanarnos amb llatinoamaerica, pos apa ja estem venguts ara deixeu de queixar-vos, no haverla votat a ella, si es que es veia venir, tontus ke sou tontuuuuuuuuus si amb uuuuuuuuuuuuuu.

 7. Jo he anat a varies reunions de la pah per informar-me i cada persona parlava en el seu idioma. No hi havia cap problema amb la llengua. Crec que aquest es un cas aillat i pots ignorar-lo o donar-li més importancia, en tot cas, no deixa de ser un cas aillat.. modesta opinió

FER UN COMENTARI