6a edició del BCN Sports Film 2015

Publicada: 15/05/2015 17:12h

Del dia 5 de maig al 9 del mateix, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, ha estat la seu tant de la cerimònia d’inauguració com de la clausura, i de la projecció d’alguns dels centenars de films que s’han pogut anar veient al llarg d’aquests dies en diferents sales de la ciutat.

La cerimònia d’inauguració, el dia 5 i només amb invitació o acreditació, va estar en mans del periodista Joan Garcia i presidida per Maite Fandos, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica. Durant l’acte van premiar-se els guanyadors de la 4a edició de concurs SportSport i va fer-se un sentit homenatge a Carme Romeu, una de les grans pioneres  de l’esport femení al nostre país i a David Moner, un dels grans dirigents de l’esport a Catalunya. Dues grans figures del món de l’esport que han fet que sigui un honor pel BCN Sports Festival poder homenatjar-los per la seva trajectòria professional i esportiva.

Juli Pernas, David Moner, Carme Romeu i Maite Fandos

Durant els dies següents –6, 7 i 8 de maig– s’han pogut veure les més de cent produccions que entraven a concurs en les diferents categories en les següents seus i subseus: Museu Olímpic i de l’esport Joan Antoni Samaranch, Sala d’àmbit cultural del Corte Inglés, un dels patrocinadors, i en les subseus oficials de l’Institut Francès, de Barcelona, i a Torre Barrina.

El dia 9 va ser el dia de la clausura oficial del Festival i la desitjada entrega de premis. A l’Auditori gran s’exhibia una selecció  de les millors pel·lícules, mentre els nervis anaven en augment. Jordi Robirosa, periodista de TV3 va ser el mestre de cerimònia de la cloenda d’aquesta 6a edició. Va remarcar que la 6a edició tanca amb records, tant d’espectadors, com a la projecció de les millors produccions esportives del món i la participació de directors, productors i professionals del cinema i la televisió. El jurat estava compost per Albert Font, director d’Àreadaptada, João Garção Borges, Director, Ferran Martinez, esportista, Bibiana Schönhöfer, actriu i Mª Encarnació Soler, membre de CINEMA-RESCAT, tots ells relacionats amb el cinema, les arts escèniques i l’esport.

El gran guanyador de la nit, de l’Anfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 6ª edició del BCN Sports Film, va ser el film -Valley Uprising-, un documental nord-americà de Rick Rosen i Peter Mortimer, amb producció de Zachary Barr. La història que no s’ha explicat mai de la contracultura dels Estats Units és la del Yosemite Valley. Durant cinquanta anys, els colossals cingles de Yosemite van convidar exploradors i bojos a deixar enrere el materialisme i a llançar-se a l’aventura des de les alçades de la roca solitària. Van entregar el premi Xavier Amador, director de Relacions Institucionals de l’Àrea de Qualitat de Vida Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Franco Ascani, director de la FICTS ( Federation Internationale Cinema Television Sportifs). El va recollir Montse Majench, directora de l’Acadèmia del Cinema Català.

Premi especial del jurat

Va ser per BAGDA MESSI (Bèlgica 2013) de Sahim Omar Kalifa. Una producció de Hendrik Verthe. Recull el Premi Paul Van Den Brocck, agent consular del Consolat General de Bèlgica a Barcelona.

Una de les grans característiques d’aquest festival és la diversitat de guardons que té.

Premi a la millor producció Catalana

GLANCE UP! (Catalunya 2014) d’Enric Ribes Roig i Oriol Martinez Dominguez. Una producció d’Oriol Gispert Lafuente. Va entregar el premi Isabel Bosch, en representació d’Esports de TV3, a Oriol Gispert, Enric Ribes, Oriol Martinez i Joan Pahisa.

Premi a la millor producció documental

HUBERT LE BLONEN AZKEN HEGALDIA (País Basc, 2014) de Koldo Almandoz. Una producció de Miriam Fernandez Pascal (Tximitxua Films).

Va entregar el premi Barbara Destefamis a Jon Herranz, un dels directors que van anar al festival.

Premi a la millor pel·lícula de ficció

SATURDAY (Regne Unit, 2015) de Mike Forshaw. Una producció de Jessica Levich.

Entrega el premi Rosa Salguero, coordinadora de Torrebarrina, a Esther Calatayud, col·laboradora del BCN Sports Film Festival.

Premi al millor curtmetratge TARRAGONA 2017

I LOVE HOOLIGANS (Països Baixos i Bèlgica, 2013) de Jan Dirk Bouw. Una producció d’Eric Goossens, Anton Rocbben, Marc Thelosen i Koert Davidse. Va entregar el premi Ramon Pallejà, membre de Tarragona 2017, a Mikkel Keldorf  en representació del director.

Premi a la millor pel·lícula d’animació

BEACH FLAGS (França, 2014) de Sarah Saidan. Una producció de Ron Dyens.

Va entregar el premi Heloise Martin, de l’Institut Francés de Barcelona, a Bibiana Schönhöfer, actriu.

Premi a la millor pel·lícula d’esports d’aventura – ÁLVARO BULTÓ

DRAWN (Estats Units, 2014) de Jeremy Collins. Una producció de James Q. Martin.

Entreguen el Premi Xavier Amador i Patrício Bultó a Mónica Ahanoau, directora del documental.

Premi a la millor pel·lícula sobre Esports i Solidaritat

MOET JE HOREN! HEAR THIS (Països Baixos, 2013) de Soulaïma El Khaldi. Una Producció de Jo Lamers

Va entregar el premi Juli Pernas a Merja Ritola en representació de l’autor.

Premi al millor reportatge

STILL RUNNING (Sud-àfrica, 2014) de Wayne de Lange. Una producció d’Ariane Questiaux.

Aarne Norberg, director de Cyclisten va lliurar el premi.

Premi a la millor producció publicitària esportiva

AFTERGLOW (Estats Units i Canadà, 2014) de Nick Waggoner i Mike Brown. Una producció de Zac Ramiraas i Mike Brown.

Va entregar el premi Ferrán Martin, esportista, a Franco Ascani, president de la FICTS.

Premi FILMETS Badalona Film Festival als valors humans i esportius

BEACH FLAGS (França, 2014) de Sara Saidan. Una producció de Ron Dyens.

Va entregar el premi Agustí Argelich a Azahara Moyano, actriu.

Tot seguit es va fer la foto de grup amb tots els premiats i col·laboradors donant per finalitzada aquesta 6a edició.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI