La Generalitat vol obrir 50 delegacions arreu del món

Publicada: 02/02/2015 17:17h

La Generalitat planeja obrir ‘una cinquantena’ de delegacions arreu del món en els propers ‘mesos i anys’, segons ha assegurat aquest dilluns el Secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, en declaracions a TV3. L’anunci arriba precisament el mateix dia que han pres possessió dels seus càrrecs els nous delegats a Roma i Viena, Luca Bellizzi i Adam Casals. La seva missió prioritària és, segons el govern català, obrir i posar en marxar aquestes dues noves delegacions, que formen part del procés de reforçament de l’acció exterior. La delegació a Àustria assumirà també les relacions amb Eslovènia, Croàcia, Hongria, Txèquia i Eslovàquia.

Fins ara, la Generalitat comptava amb cinc delegacions a l’exterior: Brussel·les, Washington, París, Londres i Berlín. L’obertura de Viena i Roma forma part de l’ampliació i el reforç de l’acció exterior, que també es va materialitzar amb la creació del càrrec de representant permanent davant de la UE, que va assumir fa unes setmanes l’excap de gabinet adjunt d’Afers Econòmics de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj. ‘La intenció és que en els propers mesos i en els propers anys arribem a obrir una cinquantena de delegacions arreu del món’, ha explicat Roger Albinyana a TV3. Recentment, Albinyana ja havia anunciat els plans del Govern per reforçar les relacions l’Àsia.

Els nous delegats a Viena i Roma hauran d’establir una comunicació directa i sense intermediaris amb els seus respectius governs sobre el procés polític català, i hauran de defensar i fomentar els interessos catalans a la zona. De fet, part de l’activitat se centrarà també en la internacionalització de l’economia catalana, la projecció de la llengua i la cultura, la promoció del turisme i el suport a les comunitats catalanes a l’estranger.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI