Llegiu l’esborrany de la Constitució de Catalunya

Publicada: 01/01/2015 21:50h


Llegiu l’esborrany de la Constitució de Catalunya.CONS 2

COMPARTIR

9 COMENTARIS

  • Reiterem que aquest text no l’hem escrit nosaltres sinó constitucio.cat, en aquest cas hauria de dir castellà, tota la raó.

 1. Los artículos 25 y 29, hablan de que los diputados serán inviolables, eso es terrorífico, pués dan pie a que puedan ser inmunes hasta los inmundos.

 2. El artículo 29 dice que los diputados no estarán sometidos al mandato imperativo, eso es demencial, por favor no más clericalismo político. Todos iguales ante la ley, sin privilegios, pero de verdad!

  • En algun article diu que no hi haurà ni un aforat i que tothom és igual davant la justícia. Això sobraria, reiterem que no l’hem escrit nosaltres.

 3. Article 28.
  Del règim electoral
  1. El Parlament consta d’un mínim de 145 i un màxim de 245 diputats, escollits per sufragi universal
  directe, lliure i secret.

  No cal tants diputats, me’n sobren més de la meitat.

  • Nosaltres també creiem que en sobren molts, Vidal va dir que com a màxim 105 si no recordo malament.

 4. Qui son els que han fet aquesta proposta? a la web de CONSTITUCIO,CAT” no apareix cap nom.
  La proposta dels Jutges encapçalats per S.Vidal no ha de sortir fins el 7 de gener i crec que no te res a veure amb aquesta.
  Com a punt de partida per obrir debat pot servir pero poc mes.
  Crec que per que una cosa sigui creible ha de ser transparent i no publicar el nom dels responsables del texte o des organitzadors no ajuda.

  • Aquesta va ser redactada fa un temps, i fa poc n’ha fet difusió el Punt Avui i el Diari Ara, com bé dius és un punt de partida. Ara estem a l’espera de la que publiqui l’equip del Santiago Vidal.

FER UN COMENTARI