Un avió amb 162 persones a bord desapareix entre Indonèsia i Singapur

Publicada: 28/12/2014 09:39h

INFORMACIÓ ACTUALITZADA > COMUNICATS URGENTS / COMUNICAT OFICIAL AL WEB

Nacionalitat dels passatges: 1 Singapur, 1 Malàisia, 3 Corea del Sud, 1 Gran Bretanya, 149 Indonèsia.

Nacionalitat dels tripulants: 1 França, 6 Indonèsia.

L’aparell, un Airbus A320 de la companyia malàisia de baix cost AirAsia, ha perdut contacte amb la torre de control poc després de sol·licitar una modificació del pla de vol a causa de les males condicions meteorològiques. A l’avió hi viatjaven 155 passatgers, gairebé tots de nacionalitat indonèsia, i 7 membres de la tripulació.

La companyia ha penjat al seu Facebook una extensa nota en què informa que ha perdut contacte amb el vol QZ8501.També dóna la llista de les nacionalitats dels passatgers i la tripulació. Hi viatjaven 156 indonesis, 3 coreans, 1 francès, 1 malaisi i 1 de Singapur.

Font: Televisió de Catalunya.
Font: Televisió de Catalunya.

Recerca al mar de Java

Tan bon punt s’hi ha perdut el contacte, les autoritats han activat dispositius de recerca al mar de Java i a la part occidental de l’illa de Borneo, a més de preparar-se per atendre els familiars dels desapareguts. Un Boeing 737 de les Forces Aèries d’Indonèsia, sis vaixells i tres helicòpters participen en l’operació de recerca de l’avió, que se centra en l’illa de Belitung i el seu entorn. Després de perdre l’avió, AirAsia ha canviat el color de vermell a gris en el seu logo de Facebook.

Aquest any 2014 quedarà com el pitjor de la història de l’aviació civil de Malàisia, amb la pèrdua de tres aparells, comptant el d’avui. Hi ha 699 passatgers morts o desapareguts.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI