Fins quan?

Publicada: 26/12/2014 10:46h

Darrerament la majoria absoluta del PP ens ha declarat, els catalans i en certa manera també els espanyols, ciutadans immadurs i irresponsables, ens tracta com uns nens petits que cal protegir per tots quatre costats. S’ha dedicat a imposar-nos el seu criteri i a fer-nos obeir unes normes que dicten sense pensar, talment com a pares protectors d’uns infants que encara no tenen capacitat per decidir. Moltes vegades, fins i tot els infants més petits, són consultats per algunes coses, per les seves preferències com per exemple que demanen per Reis.

Quan volem decidir que volem ser quan siguem grans, la resposta és no. Quan volem decidir que volem que aprenguin la nostra mainada i els nostres joves ens fam empassar la Llei Wert que afirma que el saber ens pot fer mal i ells volen el millor per nosaltres. Quan el Govern de la Generalitat d’acord amb els comerciants fixa i regula els horaris comercials ens diuen que aquestes mesures són susceptibles d’inconstitucionalitat (jo no he trobat cap article de la Constitución Española que en faci referència, encara que no soc jurista). Quan el Fiscal General de l’Estat no es vol sotmetre als dictats del Govern li amarguen la vida fins a fer-lo dimitir “per raons personals” … i encara podríem parlar de la llei que limita la llibertat d’expressió privant la ciutadania catalana a organitzar qualsevol tipus de manifestació contra el Regim i si per això fos poc imposa el seguiment policial de qualsevol sense que cap jutge ho hagi ordenat no fos cas que sortissin a relluir els nostres pensaments sobre el que els polítics i la policia haurien de fer i no fan.

Qui mana a Can Ribot? Sembla que l’amo revestit de majoria absoluta del PP que vol esborrar del mapa, sense fer massa soroll, el Pacte de la Transició de 1978. La majoria absoluta del PP enyora el franquisme, la seva forma de manar ja que ells no saben fer-ho d’altra manera.

Qui mana a Can Ribot?  Sembla que el PP revestit de majoria absoluta no vol que els propietaris dels grans centres comercials (tots ells amics seus) perdin capacitat de negoci i pretenen que els del petit comerç no se’n canti ni gall ni gallina.

Sins quan?  Ja ! Si els polítics actuals no es posen d’acord del com i els quant  plantaran cara, canviem de polítics. Els d’aquí què si no han entès els clam dels ciutadans durant tants anys, més val que es quedin a casa i els d’allà que pensin que han perdut la batalla abans e començar. Cal fer les coses ben fetes abans no sigui massa tard.

Venim d’un model de societat suportada sobre potents pilars que ara poden trontollar: el pilar de la Salut Pública universal, de qualitat, amb professionals que saben fer la seva feina i la fan amb responsabilitat, amb equipaments confortables i eines tècniques eficaces que contribueixen a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. El pilar de l’educació pública, obligatòria fins els 16 anys, diversificada per oferir els nois i noies les possibilitats de fotjar el seu futur amb esperança. Amb un Sistema de Pensions que asseguren una velles digna i un Sistema de Prestacions Socials que donen recolzament a les diferents contingències que ens pugui proporcionar la vida.

Gràcies al PP aquest model se’n va en orris. Al pas que anem, si no ens afanyem a construir un país nou, les estructures actuals es convertiran en enderrocs i la feina de molts anys a fer punyetes.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. I aquest es el motiu pel qual les dues Falanges existents ara i plenament legals reben tant pocs vots, perquè son les que segueixen la doctrina de Jose Antonio, i tots els falangistes franquistes són al PP.

FER UN COMENTARI