DAU Barcelona – 3r. Festival del joc de Sant Andreu del Palomar

Publicada: 19/12/2014 14:23h

El passat 13 i 14 de desembre es celebrà el 3r festival del joc que, aquest any  ha comptat amb un notable increment d’activitats, des dels ja tradicionals jocs de taula fins a jocs de simulació històrica, de rol i de miniatures;  fins a tornejos diversos (de futbol  botons, escacs, etcètera); xerrades  i una interessant exposició sobre els jocs tradicionals i populars a càrrec de la companyia de jocs l’Anònima.

El festival del joc va obrir les seves portes tant a les persones que no acostumen a jugar gaire, com per a aquelles altres que ja siguin jugadores expertes; unes i altres descobriran des dels jocs més tradicionals fins als de més innovadors.  Dins el recinte hi havia un centenar de taules amb jocs amb una persona que ensenyava com jugar-hi.

Després de passejar pels diversos espais on es trobaven instal·lades les activitats, em vaig estar una estona observant el torneig d’escacs Memorial David García Ilundáin  que tenia una intensa activitat amb la sala plena de participants.  

Vaig parlar amb les persones que hi havia a l’estand de la Plataforma per la Llengua.

La reivindicació principal d’aquesta organització és la de conscienciar als fabricants de jocs i joguines  l’ús del català en els seus productes així com en  l’etiquetatge  dels mateixos.  Els infants dels Països Catalans tenen dret a jugar en la seva pròpia llengua.

Des de la Plataforma per la Llengua es convida a tota la població a tenir en compte la llengua a l’hora de comprar joguines per als infants.

Aprofitar l’estand per exposar una mostra de jocs i joguines que ja existeixen en català, per donar-los a conèixer tant als consumidors com  als venedors

I per acabar, una frase del metge i poeta Oliver Wendell Holmes:

“Els homes no deixen de jugar perquè envelleixen, ans al contrari, envelleixen perquè deixen de jugar.”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI