Bosch for president

Publicada: 06/12/2014 10:42h

Avui vull mullar-me per… Un moment, què dic? Sorry, just a moment, que sóc italiana jo, i en Itàlia mullar-se per un home té un altre significat… Però bé, endavant, mullem-nos!…que val la pena posar-hi la cara quan s’està convençuts del que s’està dient i jo n’estic més que convençuda que Barcelona no podria tenir un alcalde millor que l’Alfred Bosch! Per què? Per començar, perquè no m’agraden gens els polítics, perquè – sobretot a Itàlia – estem acostumats a gent que no ha treballat mai en la seva vida i que sempre ha viscut de política només, persones que no tenien ganes de treballar i que només per això van dedicar-se a la política, no per alts ideals, i no vull dir que fer política no és una feina, però crec que no pots fer-la conscienciosament si ni saps com viuen les persones normals que treballen, s’afanyen etc. I l’Alfred Bosch no és un polític de professió: feia de periodista, feia de professor,  feia d’escriptor… i amb tot el que va escriure, em pregunto si és veritat que només té una mica més de mig segle! Acabo de llegir un seu llibre i tot seguit en trobo un altre que no coneixia, llegeixo aquest i descobreixo que n’hi ha un altre, i un altre, i un altre encara! Però és un mortal aquest senyor o és Highlander i fa segles que escriu?

L’altra raó és que, vist des d’aquí, amb l’objectivitat de la llunyania i amb el mar enmig que fa de cambra de decompressió, simplement és el millor. I no ho dic per motius polítics, ja que – ara i aquí ho confesso – ni tan sols sóc d’esquerres jo! Però crec que a les municipals cal triar les persones per la seva vàlua i no pel partit que les sostenen. A més, l’Alfred Bosch no el conec personalment ni el coneixeré mai, i doncs objectivitat absoluta, i no el sostenc perquè m’ha promès una feina o un càrrec o fins i tot diners (com fan sovint els candidats). Tot això ja ho tinc i no depèn de cap manera de qui governarà la ciutat de Barcelona. La meva vida no canviarà, però la dels barcelonins potser sí… i si ha de canviar, que sigui un canvi positiu! Que ara la vostra ciutat no és que sigui tan acollidora com surt als catàlegs de viatges, però aquesta és una altra història.

A més a més, no està gens sonat el Bosch, no creu de viure al cim de l’Olimp com els polítics professionals. La seva actitud amable i disponible amb les persones es nota des de lluny. I si és disponible també amb mi quan tinc la rauxa d’interpel·lar-lo per alguna qüestió, amb mi que no sóc barcelonina ni catalana i per tant no puc donar-li el meu vot, aleshores vol dir que simplement és una persona educada i agradable, sense falsedats dictades per motius electorals.

Per cert, sabem que al maig no s’haurà d’escollir només el batlle de Barcelona, sinó també el representant de la ciutat que serà la capital del nou estat i la tria haurà de ser ben ponderada, ja que concorrerà a representar també a l’estranger la que serà la recent nascuda república catalana. I qui més del Bosch, pel seu ser ciutadà del món, pot representar-la millor?

…però escolta, Alfred Bosch, que si t’elegeixen alcalde de Barcelona i a mi o als meus companys de viatge ens tornen a robar una bossa o una cartera o qualsevol altra cosa, no només jo deixaré d’explicar al món que ets el millor alcalde que els barcelonins podien imaginar, sinó també passaré a l’altre bàndol i fins i tot, de independentista que sóc ara mateix, em tornaré unionista i fins i tot espanyolista! Doncs vigila: Bosch for president – vaja, alcalde! – but of a safe city!

Stella Firinu

COMPARTIR

FER UN COMENTARI