A què juguen els partits sobiranistes?

Publicada: 06/12/2014 10:23h

El meu desconcert és total! Tenim uns partits, clarament sobiranistes, que volen la independència del nostre País; segons las enquestes, junts tenen majoria absoluta, i no aconsegueixen posar-se d’acord. La meva pregunta és… tant difícil és fer-ho? No poden deixar de costat les diferències i anar tots plegats en una candidatura unitària? Aquestes preguntes, i moltes més, volten pel meu cap i el meu cor. Crec, personalment, que haurien de fer la llista única, deixant de banda els seus programes electorals i particularitats dels partits, i fer eleccions plebiscitàries per poder declarar la DUI. Un cop assolida i consolidada aquesta fita, amb un govern de tota la coalició, declarar immediatament noves eleccions, aquest cop sí, per demanar qui volem que governi el nou País.  Quina por tenim? Que no tinguem suport internacional? El món hauria de ser molt cec per fer-ho. Creieu de veritat que quedaríem fora de qualsevol pacte? Sabeu el greuge econòmic que tindrien les economies estrangeres si tanquem fronteres i cobrem aranzels? Us recordo que més del 80% de les importacions entren per Catalunya, i la Xina (aquesta segur que no té dubtes en el seu reconeixement) té la principal entrada i molts interessos al port de Barcelona i a tot Catalunya. I Europa? Pel nostre poder productiu i professional, no dubtarà a fer-nos entrar. En aquesta qüestió  s’hauria de fer un referèndum a la ciutadania, per saber si volem dependre d’uns altres, com fins ara, o tenir totes les eines i fer la nostra, cosa que veig mes lògica i de calaix. Dit això, por pel què diran i faran, cap.

escons

Doncs després d’aquestes reflexions, tant difícil és fer el que tot un poble clama a crits? Senyors meus, menys exigències i més unitat en aquest primer, i més important pas. Seny!

RÒMUL PAZ

COMPARTIR

FER UN COMENTARI